Βενεζουέλα: “Ντου” στην πρεσβεία της χώρας στις ΗΠΑ από αστυνομικούς.


Ενώ τα επεισόδια στην Βενεζουέλα συνεχίζονται, “κινητικότητα” παρατηρήθηκε στην πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον.

Αμερικανοί αστυνομικοί μπλόκαραν την είσοδο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, ενώ η ένταση στην Βενεζουέλα δεν λέει να κωπάσει.

Περίπου 30 αστυνομικοί με χειροπέδες έφτασαν στην πρεσβεία, η οποία είχε καταληφθεί από ακτιβιστές για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τους ανθρώπους του Χουάν Γκουαϊδό να καταλάβουν το κτίριο.

Μήνυμα στις ΗΠΑ από την… Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊδό στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσε σήμερα τον λαό της Βενεζουέλας «να παραμείνει στους δρόμους» για να εντείνει τις πιέσεις στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Βενεζουέλα: Βίντεο σοκ! Τεθωρακισμένο της Εθνικής Φρουράς πέφτει στο πλήθος!

Ο Γκουαϊδό, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει αναγνωριστεί από την Ουάσινγκτον ως νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Η έκκληση που απευθύνουμε τώρα στον λαό μας είναι να παραμείνει στον δρόμο για να κερδίσει την ελευθερία του (…) Είναι η ώρα να εγκαταλείψει την εξουσία (ο Μαδούρο). Είναι η ώρα οι φιλοδοξίες του να σταματήσουν να προκαλούν και άλλα δεινά στη Βενεζουέλα», είπε στους δημοσιογράφους ο Κάρλος Βέκιο, τον οποίο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως πρεσβευτή της Βενεζουέλας.

Ο Βέκιο υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν στη χώρα του δεν συνιστούν στρατιωτικό πραξικόπημα. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στη διεθνή κοινότητα. Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια συνταγματική διαδικασία του βενεζουελάνικου λαού υπό την ηγεσία ενός πολίτη, του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαΐδό», είπε. «Πραξικόπημα είναι αυτό που έκανε ο δικτάτορας Μαδούρο σφετεριζόμενος την εξουσία», συνέχισε, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις εναντίον του καθεστώτος.

«Χρησιμοποιούμε τις στρατιωτικές δυνάμεις για να στηρίξουμε το Σύνταγμα», επέμεινε, καλώντας τους αξιωματικούς να συνταχθούν με τους διαδηλωτές.

Ο Βέκιο ζήτησε επίσης την επαναφορά του Συντάγματος του 1999 στη Βενεζουέλα, επιμένοντας ότι η αντιπολίτευση θέλει μια ειρηνική διαδικασία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ