Μπόλτον: Καλεί τους τρεις στενότερους συνεργάτες του Μαδούρο να τον ανατρέψουν.

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα εθνικής ασφαλείας, κάλεσε ονομαστικά τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τον Νικολάς Μαδούρο!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μπόλτον, απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντίμιρ Παντρίνο, τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Μάικελ Μορένο και τον διοικητή της φρουράς του Μαδούρο, Ιβάν Ραφαέλ Ερνάντες Ντάλα, να στηρίξουν την αντιπολίτευση, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί “όλες τις επιλογές στο τραπέζι”…

Αν και δεν παρουσίασε καμία απόδειξη ότι οι τρεις στενοί συνεργάτες του Μαδούρο έχουν δηλώσει πρόθυμοι να στραφούν εναντίον του, ο Τζον Μπόλτον επέμεινε ότι η αντιπολίτευση ενημερώνει την αμερικανική κυβέρνηση για τις συζητήσεις τους.

“Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από τον Μαδούρο στον Γκουαϊδό. Αυτό είναι ακόμη εφικτό, αν ικανός αριθμός στελεχών του καθεστώτος αποφασίσουν να στηρίξουν την αντιπολίτευση”, είπε.

Ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου προειδοποίησε ταυτόχρονα τη Ρωσία να μην αναμιχθεί στην περιοχή ενώ κατηγόρησε την Κούβα ότι στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο. Είπε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Καράκας “και άλλα πράγματα τα οποία δεν θα συζητήσω”.

“Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, θα βυθιστούν σε μια δικτατορία από την οποία υπάρχουν ελάχιστες εναλλακτικές”, είπε σχολιάζοντας τη “θαρραλέα” προσπάθεια του Γκουαϊδό να ανατρέψει τον Μαδούρο.

Επέμεινε όμως ότι “δεν πρόκειται για πραξικόπημα” – δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τον Γκουαϊδό νόμιμο πρόεδρο – και σχολίασε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ