Αυτοκινητόδρομος αλά “Star Wars” στην Ιρλανδία. Video

Σε “R 2D2” – τον χαρακτήρα ρομπότ του έπους του διαστήματος “Star Wars” μετονομάστηκε αυτοκινητόδρομος στη χερσόνησο Inishowen στην Ιρλανδία. Σύντομα θα τοποθετηθούν οι αντίστοιχες οδικές πινακίδες.

Ο τοπικός οργανισμός τουρισμού έχει εγκρίνει την τοποθέτησή τους, αρχικά για τις μέρες του 1ου Φεστιβάλ “Star Wars” με τίτλο “May the Fourth” που θα διεξαχθεί στις 3-5 Μαΐου, όπως αναφέρει το “Lonely Planet” και στη συνέχεια ίσως παραμείνουν στην περιοχή.

Τα αφιερώματα για το “Star Wars” είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Με την κυκλοφορία του καινούριου επεισοδίου “Star Wars: Rise of Skywalker” η φετινή χρονιά δεν είναι διαφορετική.

Η United Airlines έχει ήδη ανακοινώσει το δικό της αφιέρωμα στη νέα ταινία με ειδικό αεροσκάφος, το πλήρωμα του οποίου είναι θα φορά θεματική στολή “Star Wars”.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος R 2D2 έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για το “Star Wars”. Περιοχές στο Malin Head από τις οποίες διέρχεται, χρησιμοποιήθηκαν ως κινηματογραφικές τοποθεσίες σε δύο επεισόδια της κινηματογραφικής σειράς “Star Wars”.

Την “Ημέρα του Πολέμου των Άστρων” την 4η Μαΐου γιορτάζουν εκατοντάδες λάτρεις της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Κεντρικό σύνθημα των εορτασμών είναι το “May the Fourth be with you” ένα λογοπαίγνιο με τη φράση της ταινίας “May the Force be with you”.

Η γιορτή αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Disney το 2013, όταν πήρε και τα πνευματικά δικαιώματα του Star Wars από τον George Lucas.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ