Όλα για το… ρουζ!


Το ρουζ είναι συνυφασμένο με τη φυσική λάμψη υγείας στο πρόσωπό μας. Μερικές απροσεξίες, όμως, τόσο όσον αφορά την επιλογή όσο και τη χρήση, σαμποτάρουν το αποτέλεσμα και καταστρέφουν την όμορφη εμφάνισή μας. Πώς θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Υπερβολική ποσότητα
Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι πως το παρακάνουμε! Για να έχουμε τον έλεγχο χρησιμοποιούμε άπλετο τεχνητό φως ή βάζουμε ρουζ μπροστά στο παράθυρο, όταν είναι ημέρα.

Επίσης, αφού περάσουμε το πινέλο πάνω από το ρουζ σε σκόνη, το φυσάμε και το τινάζουμε ελαφρά, πριν την εφαρμογή.

2. Ατυχής χρωματική επιλογή
Οι πολυάριθμές χρωματικές επιλογές αποτελούν παγίδα! Πώς θα βρούμε την ιδανική απόχρωση;

– Οι επιδερμίδες πορσελάνη δείχνουν τέλεια με μια υποψία ρουζ σε ροζ τόνους.

– Οι σταρένιες αναδεικνύονται με ροδακινί αποχρώσεις, ενώ στις σκουρόχρωμες οι τόνοι της τερακότας ταιριάζουν γάντι!

Ένα ακόμα μυστικό από τους εξπέρ makeup artists είναι να βρούμε έναν τόνο που δένει απόλυτα με το εσωτερικό του κάτω χείλους!

3. Προσοχή στην υφή
Ρουζ κόμπακτ, σε σκόνη, ρευστά, κρεμώδη, σε στικ ή ζελ, δεν ταιριάζουν δυστυχώς σε κάθε τύπο δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσχρωμίες.

Γενικός κανόνας; Οι κανονικές και λιπαρές επιδερμίδες συνεργάζονται ιδανικά με ρουζ σε σκόνη ή κόμπακτ. Οι ξηρές και πολύ ξηρές με κρεμώδεις υφές.

Παρ’ όλα αυτά, το πιο ασφαλές ρουζ για κάθε τύπο είναι τα ρουζ κόμπακτ ή σε σκόνη, καθώς προσφέρουν και ευκολότερη εφαρμογή.

4. Λάθος πινέλο
Τα ακατάλληλα πινέλα δημιουργούν ανομοιομορφίες στην εφαρμογή του ρουζ. Τα παχιά και στρογγυλά πινέλα, μάλλον δεν είναι και τα πλέον κατάλληλα.

Ένα μαλακό πινέλο με συνθετικές ή φυσικές τρίχες ενισχύει το ανάλαφρο πέρασμα. Τα λεπτότερα, με διαγώνιο τελείωμα βοηθούν περισσότερο στον έλεγχο του χρώματος.

Το φαβορί για την εφαρμογή του ρουζ είναι αναμφισβήτητα το πινέλο σε σχήμα βεντάλιας (fan brush), που προσφέρει το πιο αέρινο και φυσικό αποτέλεσμα!

5. Μανία με τα trends
Το να ακολουθούμε ευλαβικά τις εκάστοτε τάσεις στο μακιγιάζ μπορεί να αποδειχθεί παγίδα! Ένα χρώμα που δείχνει υπέροχο σε ένα μοντέλο, δεν σημαίνει πως ταιριάζει και σε εμάς.

Το ίδιο ισχύει και για το σημείο εφαρμογής. Εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου. Ένα τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπο ισορροπεί απλώνοντας το ρουζ στα μήλα.

Ένα ωοειδές πρόσωπο δείχνει καλύτερα με ρουζ στις κορυφές των ζυγωματικών, ενώ ένα στρογγυλό πρόσωπο αποκτά γωνίες περνώντας το ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά και όχι στα μήλα!

6. Εφαρμογή σε λανθασμένη στιγμή
Ανάλογα με την υφή του ρουζ που χρησιμοποιούμε, ορίζεται και η κατάλληλη στιγμή για τη χρήση του.

Εάν λοιπόν, έχουμε επιλέξει ρουζ σε κρέμα δεν το απλώνουμε στο τέλος, μετά την πούδρα. Και οπωσδήποτε, το ρουζ κόμπακτ ή σε σκόνη δεν χρησιμοποιείται ποτέ, αμέσως μετά το μέικαπ.

Το μυστικό για την ιδανική εφαρμογή κρύβεται στην υπομονή. Μετά το πέρασμα του μέικαπ περιμένουμε μερικά λεπτά, ώστε να γίνει ένα με το δέρμα μας. Τότε και μόνο τότε, περνάμε ανάλαφρα το ρουζ για ομοιόμορφη και φυσική λάμψη.

7. Κακή ανάμειξη
Ειδικά για τα ρουζ σε κρεμώδη μορφή, η βιασύνη μπορεί να αποβεί μοιραία!

Απλώνοντας το ρουζ με τα δάχτυλα, συνήθως πάνω στα μήλα του προσώπου δημιουργείται ανομοιομορφία. Το χρώμα αραιώνει στην κορυφή και συσσωρεύεται στα πλάγια.

Με ένα πινέλο και λίγη υπομονή θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η λανθασμένη κατανομή χρώματος όμως, παρατηρείται και στα ρουζ σε σκόνη ή κόμπακτ, εάν δεν προσθέτουμε ανάλαφρα και σταδιακά το χρώμα, οπότε υπομονή!

8. Λάθος εφαρμογή
Συνήθως, βουτάμε το πινέλο στο χρώμα του ρουζ και το απλώνουμε στα μήλα του προσώπου, κάνοντας το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ έντονο ή μη ισορροπημένο.

Εφαρμόζουμε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας, αλλά αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως ξεκινάμε από ψηλά, ακολουθώντας τη φυσική γωνία των ζυγωματικών και προχωράμε προς τα μήλα, με ανάλαφρες κινήσεις, προσέχοντας το χρώμα να σβήνει σταδιακά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ