5+1 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη


Ο Μάης είναι – αν μπορούμε να τον πούμε έτσι – ένας χαρούμενος μήνας, καθώς είναι με το ένα πόδι του στην άνοιξη και με το άλλο στο καλοκαίρι. Είναι ο μήνας της βλάστησης, της αναγέννησης, της νέας ζωής.

Τι ισχύει όμως για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα;

Ας δούμε 5+1 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη
1. Είναι αρκετά τυχερά
Σε έρευνα που έγινε το 2004 σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, διαπιστώθηκε ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί τον Μάη τείνουν να είναι πιο τυχερά από όσα γεννήθηκαν οποιοδήποτε άλλο μήνα. Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο Richard Wiseman, ο οποίος ήταν μάλιστα και επικεφαλής της έρευνας, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο μερικοί γονείς αλληλεπιδρούν με τα μωρά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα.

2. Είναι πιο αισιόδοξα
Σε μια άλλη έρευνα, αυτή τη φορά με δείγμα περίπου 30.000 ανθρώπους, η Wiseman διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το Μάιο είναι πιο αισιόδοξοι και έχουν μια πιο θετική άποψη για τη ζωή (μια μελέτη του περιοδικού Affective Disorders 2011 κατέληξε επίσης σε παρόμοιο συμπέρασμα).

3. Είναι… κουκουβάγιες
Μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να κοιμηθούν πιο αργά απ’ ότι τα μωρά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

4. Δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν τα όνειρά τους
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι έχουν γεννηθεί τον Μάη είναι εργατικοί, φιλόδοξοι και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι συχνά επιτυχημένοι, αποφασιστικοί, πεισματάρηδες και δίνονται ολοκληρωτικά στη δουλειά τους. Θέτουν ρεαλιστικούς στόχους και προσπαθούν πολύ γι’ αυτούς. Τελειώνουν πάντα ό,τι ξεκινούν και προχωρούν αποφασιστικά στο επόμενό τους βήμα. Είναι επιπλέον πολύ ισχυρογνώμονες κι αυτό πολλές φορές τους κάνει δύσκολους συνομιλητές.

5. Έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες
Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου South Hampton του 2016, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες, άσθμα και έκζεμα.

+ 1
Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάη ζυγίζουν συνήθως (κατά μέσο όρο) 200 γραμμάρια περισσότερο από τα μωρά που γεννιούνται τους άλλους μήνες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ