Οι Ρώσοι μεγιστάνες με τις εταιρείες κολοσσούς – Τι περιουσία έχουν


Με καθαρή περιουσία, η οποία εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Leonid Mikhelson, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του “γίγαντα” αερίου Novatek, αναδείχτηκε ως ο πλουσιότερος επιχειρηματίας στη Ρωσίαγια το 2019. Σύμφωνα με στοιχεία, ο συνολικός πλούτος των πιο ευκατάστατων 200 επιχειρηματιών της χώρας υπολογίζεται σε 496 δισ. δολάρια. Με περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Elena Baturina είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία το 2019. Βρίσκεται στην 81η θέση στην κατάταξη.

Ο Vladimir Lisin, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου NLMK, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με $ 21,3 δισ. και ο πρόεδρος της Lukoil, Vagit Alekperov με $ 20,7 δισ. “κέρδισε” την τρίτη θέση. Στην 4η και την 5η θέση, βρίσκονται ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Severstal, Aleksey Mordashov (20,5 δισ. δολάρια) και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Novatek και Sibur, Gennady Timchenko (20,1 δισ. δολάρια) αντίστοιχα.

Στους πρώτους δέκα πλουσιότερους επιχειρηματίεςπεριλαμβάνονται επίσης ο Πρόεδρος της Norilsk Nickel, Vladimir Potanin(18,1 δισεκατομμύρια δολάρια), ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alfa Bank, Mikhail Fridman (15 δισεκατομμύρια δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Eurochem, Andrey Melnichenko (13,8 δισεκατομμύρια δολάρια) , ο ιδρυτής της USM Holdings, Alisher Usmanov (12,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και ο ιδιοκτήτης της Millhouse, Roman Abramovich (12,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

(Vladimir Lisin)

 

(Vagit Alekperov)

 

(Aleksey Mordashov)

 

(Gennady Timchenko)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ