Η Google πειραματίζεται με αναδιπλούμενα smartphones αλλά δεν θα τα δούμε σύντομα


Στην εναρκτήρια παρουσίαση της Google στο συνέδριο Google I/O 2019 θα παρατηρήσατε ότι η εταιρεία τόνισε την υπόστηριξη αναδιπλούμενων smartphones από τη νέα έκδοση Android Q. Στη συνέχεια του συνεδρίου, όταν άρχισαν τα sessions για τους προγραμματιστές, η Google επιβεβαίωσε ότι εργάζεται και η ίδια επάνω στην κατασκευή δικού της αναδιπλούμενου smartphone!

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα το δούμε σύντομα και σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε κάποια αναδιπλούμενη έκδοση του Pixel 4 τον προσεχή Οκτώβριο. Η εταιρεία αιτιολόγησε το σκεπτικό της αναφέροντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρος λόγος για τη χρήση τέτοιων συσκευών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της Google, Mario Queiroz, στην ιστοσελίδα CNET,

Ασχολούμαστε με πρωτότυπα αυτής της τεχνολογίας εδώ και αρκετό καιρό. Δεν νομίζω, ωστόσο, ότι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει η ανάγκη στον καταναλωτή για να έχει στα χέρια του ένα αναδιπλούμενο smartphone και η κατάσταση είναι απλά ότι «θα ήταν ωραίο αν το είχα».

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο κ. Queiroz έχει τα δίκια του. Αν αφήσουμε στην άκρη τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην κατασκευή και την υψηλή τιμή των αναδιπλούμενων smartphones, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα προσφέρουν κάποια σημαντική λύση στην καθημερινότητα του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ