Rafting: 6 ποταμοί για φίλημα (και κουπί)


Από τον Λούσιο μέχρι τον Βοϊδομάτη και από εκεί το Νέστο και τον Αχέροντα, οι διαδρομές για ράφτινγκ ποικίλουν σε δυσκολία, όμως μοιάζουν σε ατόφια ομορφιά ελληνικής φύσης φανερής και φλογισμένης.

Μαζέψτε λοιπόν παρέα, φίλους, φαμίλια και γνωστούς και βάλτε πλώρη για έξι υπέροχα ποτάμια, ιδανικά (και) για ράφτινγκ.

Λούσιος (Αρκαδία)

Τοξωτά γεφύρια, πηγές μέσα από τους βράχους και γενικά ένα γοητευτικό σκηνικό αδάμαστης φύσης ξεδιπλώνεται στην οκτώ χιλιομέτρων διαδρομή στο φαράγγι του Λούσιου, διάρκειας περίπου 2 ωρών και βαθμού δυσκολίας 3.

 

Άραχθος (Τζουμέρκα)

Άγρια ομορφιά, επιβλητικό φαράγγι, βλάστηση που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Ο Άραχθος προσφέρει δύο διαδρομές, τόσο για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας 2-3), όσο και για προχωρημένους (4), οι οποίες καταλήγουν στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας.

 

Εύηνος (Ορεινή Ναυπακτία)

Ήσυχος, καταγάλανος και πλαισιωμένος από την φύση της Ορεινής Ναυπακτίας, ο Εύηνος είναι ιδανικός για αρχάριους αυτήν την περίοδο, με τη διαδρομή (βαθμός δυσκολίας 2), να περνά από τα ιστορικής σημασίας περάσματα που περιγράφει ο Δ. Σολωμός στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», και καταλήγει στην τεχνητή Ολυμπιακή πίστα kayak.

 

Νέστος (Δράμα)

Ο ποταμός που «ενώνει» Μακεδονία, Καβάλα και Ξάνθη είναι ρηχός και ήρεμος, προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων στις όχθες του και είναι ένας από τους ομορφότερους εν Ελλάδι ποταμούς. Η διαδρομή είναι εύκολη και ξεκινά είτε από τη συμβολή Αρκουδόρεμα με κατάληξη στο Παρανέστι (μικρή) είτε από το Φράγμα της Πλατανόβρυσης μέχρι το Παρανέστι (μεγάλη).

 

Βοϊδομάτης (Ζαγοροχώρια)

Διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές για το ασυναγώνιστα εντυπωσιακό τοπίο γύρω του. Άντε καλά: Πέτρινα γεφύρια, φυσικές πηγές και μικροί καταρράκτες στολίζουν ακόμα περισσότερο σημεία της εντυπωσιακής διαδρομής του. Εντάξει τώρα; Η διαδρομή είναι μικρού βαθμού δυσκολίας, με τερματισμό τη γέφυρα της Κλειδωνιάς.

 

Αχέροντας (Ήπειρος)

Θεόρατα, ολόλευκα βράχια υψώνονται κάθετα, αιωνόβια φουντωτά πλατάνια που απλώνουν τις ρίζες τους στα πιο παράξενα σημεία και νερά σχηματίζουν μίνι καταρράκτες. Έτσι έχουν τα πράγματα στις όχθες του Άδη, με το ράφτινγκ εδώ να είναι είτε χαλαρή βαρκάδα αν επιλέξετε τη μικρή διαδρομή, είτε «ζόρικη» κατάβαση αν επιλέξετε την μεγάλη, μήκους 15 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ