Οι μικρές στιλιστικές αλλαγές που κάνουν τη μεγάλη διαφορά


Ούτε οι luxury δημιουργίες σχεδιαστών και οίκων μόδας, ούτε τα κραυγαλέα κομμάτια., ούτε καν όλα τα καινούργια ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που κυκλοφορούν στην αγορά. Η πεμπτουσία του να καταφέρεις να έχεις καθημερινά μία προσεγμένη, κομψή και στιλάτη εμφάνιση είναι να προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς με τα “μέσα” που ήδη διαθέτεις. Βασική προϋπόθεση; Να κάνει ορισμένες μικρές αλλαγές στον τρόπο που συνηθίζεις να ντύνεσαι. Είναι εκείνες άλλωστε που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη συνολική εικόνα σου.

Η σωστή γραμμή
Το Α και το Ω είναι η εφαρμογή των ρούχων. Το να φοράς λοιπόν ρούχα που δεν κάθονται καλά στο σώμα σου είναι το μεγαλύτερο στιλιστικό φάουλ, στο οποίο κινδυνεύεις να υποπέσεις. Να θυμάσαι επίσης ότι τα νούμερα στα παντελόνια ή στα υποδήματα αλλάζουν πολλές φορές ανάλογα τη μάρκα.

Η πολύτιμη βοήθεια του ράφτη
Όταν τα μπατζάκια του παντελονιού κρέμονται ή τα μανίκια του σακακιού καλύπτουν την παλάμη σου, η λύση είναι να βρεις ένα καλό ράφτη και να αφεθείς στις μαγικές βελόνες του. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που αγοράζουν ρούχα και τους κάθονται κουτί. Η πλειοψηφία έχει ανάγκη από τις απαραίτητες μεταποιήσεις.

Το καθημερινό grooming

Η περιποίηση του προσώπου είναι εξίσου σημαντική με τα ρούχα που φοράς στην αναζήτηση του προσωπικού σου στυλ. Γι’ αυτό μην αμελείς το ραντεβού με τον κομμωτή ή τον μπαρμπέρη. Φρόντισε κάθε ένα με δύο μήνες να σουλουπώνεις τα μαλλιά και κάθε 10 με 15 μέρες τη γενειάδα σου. Εξάλλου, η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος συνδέεται πάντα με την εικόνα του προσώπου μας.

Το παιχνίδι των χρωμάτων
Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα της ασφάλειας του μαύρου, του μπλε, του γκρι και του λευκού. Ωστόσο, η επανάληψη μπορεί να καταντήσει μονότονη και βαρετή. Βγες από την στιλιστική comfort zone σου και πειραματίσου με τα έντονα και φωτεινά χρώματα, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει.

Το mix&match στους συνδυασμούς

Ένα μίνιμαλ σύνολο θα είναι πάντα κομψό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα λίγο πιο σύνθετο ντύσιμο είναι εκτός μενού. Η τάση του layering, το να ντύνεσαι δηλαδή σε στρώσεις κυρίως τους πιο κρύους μήνες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις ένα outfit που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η γκαρνταρόμπα έχει τις εποχές της

Υπάρχουν κομμάτια στη ντουλάπα σου που φοριούνται όλο τον χρόνο -λευκό t-shirt, τζην παντελόνι, sneakers- και κομμάτια που χαρακτηρίζονται ως εποχικά και πρέπει να αποσύρονται σε κάθε αλλαγή εποχής.

Η παγίδα των τάσεων μόδας

Το να γεμίζεις κάθε σεζόν τη γκαρνταρόμπα σου με κομμάτια που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας αποτελεί ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Φέτος, δεν θα τα βγάλεις από πάνω σου. Του χρόνου, ενδέχεται να μην τα ξαναφορέσεις μέχρι η μόδα να κάνει τους κύκλους της και να επιστρέψουν ξανά στο προσκήνιο. Το παν για να είσαι καθημερινά στιλάτος, είναι να επενδύσεις σε καθημερινά ρούχα και υποδήματα, στις λεγόμενες κλασικές αξίες (ένα μαύρο δερμάτινο, ένα μπλε κοστούμι, ένα μαύρο ζευγάρι Chelsea boots).

Τα αξεσουάρ με μέτρο

Από ζώνες μέχρι ρολόγια τα αξεσουάρ είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να δώσεις και κάτι απ’ την προσωπικότητά σου στην εμφάνισή σου. Απλά χρειάζεται μέτρο. Δύο με τρία αξεσουάρ είναι μία καλή αναλογία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ