Κύπρος -Serial Killer: Συνέχεια ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη – Το εναλλακτικό σχέδιο της αστυνομίας


Εντατικές και σήμερα (11/5/2019)  είναι οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας – Σχέδιο για χρήση ειδικού ραντάρ εξετάζει η αστυνομία

Οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στην Κόκκινη λίμνη για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να πέταξε στη λίμνη.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα.

Εντός της κόκκινης λίμνης φαίνεται να έχουν σηματοδοτηθεί τρία σημεία, κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Κυριακή η βαλίτσα με τη σορό του παιδιού.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας διευκρίνισε πως δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για εισαγωγή στην Κύπρο ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για ανεύρεση των σορών άλλων δύο θυμάτων του 35χρονου υπόπτου.

Εν τούτοις, ο κ. Τράγκολας αποκάλυψε πως οι Αρχές βρίσκονται σε επαφή με γραφείο στη Βρετανία το οποίο υπεδείχθη από τη Σκότλαντ Γιαρντ και διαθέτει ειδικό ραντάρ για σάρωση εδάφους. Στο γραφείο αυτό αποστέλλονται συγκεκριμένες πληροφορίες για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει και με ποιο τρόπο τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι για 8 ημέρες, από το προηγούμενο Σάββατο, οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών διενεργείται με σόναρ και ρομποτική κάμερα.

Εγκληματολόγοι για τον Serial Killer

Α. Καπαρδής, Π. Παπαϊωάννου & Γ. Πανούσης απαντούν στα ερωτήματα εάν μπορεί να βρει «μιμητές» και ποια η επόμενη μέρα;

Στο μικροσκόπιο εγνωσμένου κύρους εγκληματολόγων ο διαβόητος «Ορέστης» -ο ποινικός επιστήμονας Ανδρέας Καπαρδής, ο ποινικολόγος και δόκτορας εγκληματολογίας Παναγιώτης Παπαϊωάννου και ο καθηγητής εκγληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης θέτουν επί τάπητος τα φλέγοντα θέματα και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, στον απόηχο των στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Tο στοιχείο του μιμητισμού στην εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στην εγκληματική δράση αποτελεί ένα ζήτημα που διχάζει εδώ και αρκετά χρόνια τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Παρότι σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ καταγράφονται περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων που υποστηρίζεται ότι έδρασαν μιμούμενοι κατά γράμμα «διάσημους» εγκληματίες, εντούτοις οι απόψεις των ειδικών περί του θέματος διίστανται.

«Άκυρη η ανησυχία» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ενώ ο Ανδρέας Καπαρδής εξηγεί ότι πρόκειται για κάτι που «συμβαίνει σπάνια».

Σχολιάζοντας την δράση του Ν. Μεταξά, ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει ότι «τα εγκλήματα του “Ορέστη” είναι πολύ ειδεχθή για να τα μιμηθεί οποιοσδήποτε άλλος».

Πηγή: Newsbomb.com.cy,cyprustimes.com, offsite.com.cy, philenews.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ