Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις


Όπως λένε και οι Ιταλοί, την πρώτη σου φορά στη Ρώμη την ερωτεύεσαι παθιασμένα, τις υπόλοιπες την κυνηγάς ασταμάτητα.

Ιδανική ακόμη και για μια σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο, η Αιώνια Πόλη, μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, με αναρίθμητα μνημεία και αξιοθέατα και αναμφίβολα ένας γαστρονομικός παράδεισος για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και την καλή ζωή, είναι από τους προορισμούς που δε πρόκειται να σας απογοητεύσει.

Τι πρέπει να δείτε

Η πρώτη επίσκεψη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Βατικανό, το ξεχωριστό κρατίδιο που αριθμεί μόλις 842 άτομα το οποίο όμως βρίσκεται μέσα στην Ρώμη και αποτελεί έδρα της Καθολικής εκκλησίας και του Πάπα.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος που θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο. Εδώ μπορείτε να κάνετε μίνι εκδρομές στους κήπους του Βατικανού και να ξεκινήσετε τις ξεναγήσεις στην πλατεία, την βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα περίφημα μουσεία του Βατικανού.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Επόμενη στάση; Η Φοντάνα Ντι Τρέβι (Fontana di Trevi), το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο διάσημο και το πιο όμορφο σιντριβάνι της Ρώμης.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Η κεντρική φιγούρα του σιντριβανιού είναι ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας ο οποίος κρατάει τα ηνία ενός άρματος σε σχήμα κελύφους, το οποίο έλκεται από δύο ιππόκαμπους.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Ο θρύλος λέει ότι θα επιστρέψετε στη Ρώμη εάν πετάξετε ένα κέρμα πάνω από τον ώμο σας και έχοντας την πλάτη προς το νερό.

Αν θέλετε να δείτε την παραδοσιακή πλευρά της Ρώμης, η Garbatella είναι μια γειτονιά που πρέπει να επισκεφτείτε. Λόγω της αρχιτεκτονικής των κτηρίων αλλά και των κατοίκων της αντιπροσωπεύει τη παραδοσιακή Ρώμη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα εκπροσωπώντας πλέον ένα μεγάλο μέρος της «καλλιτεχνικής», «μποέμ» Ρώμης.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Η περιήγηση στην Αιώνια πόλη δεν τελειώνει εδώ, με πολλά ακόμη να περιμένουν υπομονετικά να σας εντυπωσιάσουν, όμως για τους λάτρεις της γαστρονομίας ο παράδεισος είναι αλλού.

Χίλιες και μία γεύσεις

Η καρδιά της Ρώμης είναι το φαγητό της. Οι Ιταλοί, είναι ένας λαός που αναγνωρίζει το δικαίωμά του στην απόλαυση και την dolce vita.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Περήφανοι για τις τοπικές τους παραδόσεις και τις κλασικές συνταγές τους, αν τους ρωτήσετε τι πρέπει να δοκιμάσετε θα σας πουν σίγουρα τα suppli, τηγανητά μπαλάκια ρυζιού γεμιστά με μοτσαρέλα, τις ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας, τα ρεβίθια μαζί με χωριάτικο λουκάνικο, τις εκπληκτικές πίτσες, τα μακαρόνια και το ριζότο τους.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Ο καφές ταιριάζει πάντα και παντού και απαραιτήτως μετά το τέλος του κάθε γεύματος. Οπότε μην παραλείψετε τον αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο, ενώ από τα γλυκά εκείνο που θα σας κλέψει την καρδιά είναι το τιραμισού, στο οποίο οι ντόπιοι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν προσγειωθείς στη Ρώμη

Διαφορά ώρας: Μια ώρα πίσω από την Ελλάδα

Τηλέφωνο: Όταν θέλετε να τηλεφωνήσετε καλείτε τον κωδικό 30 για Ελλάδα και τον κωδικό της πόλης στην οποία βρίσκεται το άτομο που καλείτε.

Roma Pass: Για τους τουρίστες προσφέρεται το πάσο Roma (Roma Pass) στο οποίο περιλαμβάνονται: η δωρεάν είσοδος στα πρώτα δύο μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, έκπτωση στις επόμενες επισκέψεις και δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ρώμη: Εκεί όπου η ζωή σε περιμένει να την απολαύσεις

Το πάσο έχει διάρκεια τρεις ημέρες. Διατίθεται στα σημεία πληροφόρησης τουριστών, σε μουσεία και ιστοσελίδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πώς θα οργανώσετε το ταξίδι σας

Κάθε ταξίδι ξεκινά με την απαραίτητη έρευνα για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία που να πληρούν τον όρο value for money. Υπάρχουν πλατφόρμες με οικονομικά εισιτήρια και άλλες για να βρείτε το ξενοδοχείο που θα μείνετε. Παρόλα αυτά ακόμη και ο πιο δεινός ταξιδιώτης δυσκολεύεται ορισμένες φορές να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό.

Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε, σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν να οργανώσετε όλο σας το ταξίδι από μία πλατφόρμα που θα σας έδινε τις καλύτερες επιλογές; Μία πλατφόρμα που μέσα σε λίγα λεπτά θα σας πρότεινε τα καλύτερα ξενοδοχεία και εισιτήρια για εκεί που μας οδηγούν όλοι οι δρόμοι, δηλ. στη Ρώμη!

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ