Έρχονται αλλαγές στον ΦΠΑ και στην ρύθμιση των 120 δόσεων – Ποιες είναι

Ψηφίζονται σήμερα ή αύριο οι 120 δόσεις, η μείωση του ΦΠΑ και η 13η σύνταξη.
Ετοιμάζει αλλαγές η κυβέρνηση.
Βελτιώσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη στο δημόσιο.
Αυξάνονται οι δόσεις σε 24 ή 30.
Τι θα γίνει με τον ΦΠΑ που είναι… διαφορετικός αναλόγως από που αγοράζονται τσάι, χυμοί και αναψυκτικά.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις, καθώς και οι τροπολογίες για την χορήγηση της 13ης σύνταξης καθώς επίσης και αυτής της μείωσης του ΦΠΑ. Οι αλλαγές που θα γίνουν αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και ως στόχο θα έχουν αφενός να λύσουν κάποιες στρεβλώσεις που υπάρχουν και αφετέρου να κάνουν το σύστημα πιο λειτουργικό.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις ειδικά στο θέμα των 120 δόσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ένταξη σε αυτή χρεών από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει βελτίωση του αριθμού των δόσεων για χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο από 18 που προβλέπει σήμερα το νομοσχέδιο σε 24 ή και 30, που αποτελεί και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου. 120 δόσεις: Τα παιδιά κρίνουν τις δόσεις – Οι «κόφτες» και οι…

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι με τον ΦΠΑ και τις διαφορετικές χρεώσεις ΦΠΑ σε κάποια είδη, ανάλογα από το σημείο που τα αγοράζει ο καταναλωτής. Όπως για παράδειγμα το τσάι. Αυτό αγοραστεί από το σούπερ μάρκετ ο ΦΠΑ θα είναι 13%, ενώ αν παραγγελθεί σε κάποια καφετέρια τότε θα έχει ΦΠΑ 24%.

Η διάταξη αναφέρει τα εξής: «Η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων».

Το κακάο και τα ελληνικά αφεψήματα (χαμομήλι, τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα κ.λ.π.) πέφτουν στο 13%, αλλά αν τα παραγγείλει κανείς σε ένα καφενείο, θα επιβαρυνθεί με 24%. Αντιθέτως, σε 24% παραμένουν- είτε ως πρώτη ύλη είτε ως εστίαση – ο καφές, το τσάι (όχι του βουνού), οι χυμοί, τα αναψυκτικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και σε αυτό το θέμα θα υπάρξει βελτίωση ώστε να μην παρατηρείται αυτή η δυσαρμονία.Γεννάει το λεφτόδεντρο

Τα ευτράπελα πάντως δεν σταματούν εδώ. Η κυβέρνηση όταν ανακοίνωσε τα μέτρα έκανε λόγο για δημοσιονομικό χώρο ύψους 1,14 δισ., και πάνω σε αυτό ανακοινώθηκε το πακέτο. Όμως χθες μάθαμε ότι η κοστολόγηση των μέτρων ανέβηκε στα 1,27 δισ., μία απόκλιση δηλαδή ύψους 130 εκατ. ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Βέβαια δεν έγινε καμία αναφορά πως θα καλυφθεί το κενό, αλλά στην παράνοια των εκλογών, το συγκεκριμένο θέμα μάλλον είναι δευτερεύον.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here