Εκλογές 2019 – ΝΔ: Ο Τσίπρας παραδέχθηκε προκαταβολικά την ήττα του


Ομολογία ήττας θεωρούν στη ΝΔ την αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, στην χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, εγκατέλειψε τα περί ψήφου εμπιστοσύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και απλώς μίλησε για κρίσιμη δημοσκόπηση.

«Και σε 12 μέρες που θα μιλήσουν οι πολίτες, θα μας πει ότι ‘έλαβε το μήνυμα’», λένε χαρακτηριστικά στην οδό Πειραιώς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες στις ομιλίες του πως από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε μόνος του θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, τότε σε περίπτωση ήττας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου – που είναι και το πιθανότερο – θα πρέπει να παραιτηθεί και για προκηρύξει εθνικές εκλογές. Εκλογές 2019: Αλλαγή κλίματος «βλέπουν» ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας

Την ίδια στιγμή, η «ομολογία» του πρωθυπουργού ότι δεν έχει πρόβλημα με υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησής του που κάνουν διακοπές σε κότερα ερμηνεύεται, ενδεχομένως, ως προσπάθεια του κ. Τσίπρα να στηρίξει προκαταβολικά κάποιους για πιθανές αποκαλύψεις. Στη ΝΔ υπενθυμίζουν, άλλωστε, ότι το ερώτημα εάν στο κότερο Παναγόπουλου φιλοξενήθηκε κι άλλος υπουργός – συνεργάτης του πρωθυπουργού παραμένει αναπάντητο.

Πάντως, από την οδό Πειραιώς είναι φανερό πως πλέον έχουν μπει σε μια διαδικασία αποδόμησης του πρωθυπουργού, εστιάζοντας στο χαρακτηρισμό «ψεύτης», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο πρώτος από τη ΝΔ που δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας «λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα και θα πει ακόμα περισσότερα μέχρι στις 26 Μαΐου για ν’ αποφύγει τη συντριβή του».

Επί της ουσίας τώρα και με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του κυβερνητικού πακέτου παροχών, η ΝΔ θα στηρίξει τα θετικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της 13ης σύνταξης και παρά το γεγονός ότι το πακέτο μέτρων κι ιδίως το ποσό που προορίζεται για την ενίσχυση των συνταξιούχων θεωρείται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως ένα ακραία ψηφοθηρικό και προεκλογικό μέτρο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ