Lockheed Martin στην Ινδία: Εάν επιλέξετε το F-21 δεν θα πουληθεί πουθενά αλλού!


Με μια δεσμευτική πρόταση προς την ινδική κυβέρνηση η εταιρεία Lockheed Martin προσπαθεί να πείσει το Νέο Δελχί για την αποφασιστικότητα της να κερδίσει τον διαγωνισμό της Αεροπορίας της Ινδίας για τα 114 νέα μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα σοβιετικά MiG-21.

Σύμφωνα με την Lockheed Martin, εάν η Ινδία επιλέξει το μαχητικό F-21 που αποτελεί μια ειδική έκδοση του F-16 block 70 για την ασιατική χώρα, η αμερικανική εταιρεία δεσμεύεται να μην πουλήσει τον συγκεκριμένο τύπο σε καμία άλλη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο! Επιπλέον η Lockheed Martin θα δημιουργήσει μαζί με την ινδική εταιρεία Tata Group ένα εργοστάσιο – γραμμή παραγωγής για την κατασκευή των F-21.

Το νέο μαχητικό θα έχει 12.000 ώρες επιχειρησιακή ζωή, σε σύγκριση με τις 8.000 ώρες του F-16 block 70, θσ διαθέτει σύστημα Infrared Search and Track (IRST), πρόβολο ανεφοδιασμού καυσίμου εν πτήσει, εκτός από την υπάρχουσα υποδομή, αλλά και τη δυνατότητα να μεταφέρει σημαντικά περισσότερους πυραύλους χάρις στους νέους φορείς ανάρτησης οπλισμού.

Σημειώνεται, ότι ανταγωνιστές του F-21 είναι το F/A-18 της Boeing, το Rafale της Dassault Aviation, το EF-2000 Eurofighter/Typhoon, το ρωσικό MiG-35 και το σουηδικό JAS-39E/F Gripen.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ