Δεσμεύτηκαν για μείωση τιμών με το νέο ΦΠΑ οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ διαβεβαίωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, για την άμεση μείωση των τιμών.

Να μειώσουν τις τιμές στα προϊόντα που θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατά την επικοινωνία που είχε μαζί τους σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Ειδικότερα ο κ. Δραγασάκης επικοινώνησε σήμερα με τους Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, αντίστοιχα, της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε», Γιάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» και Βασίλη Σταύρου, Brand President της «”Άλφα Βήτα” Βασιλόπουλος Α.Ε».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13% και σύμφωνα πάντα με το υπουργείο «όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.

Σκοπός της κυβέρνησης με την τροπολογία του ΦΠΑ είναι να επανέλθουν στο μειωμένο συντελεστή 13% βασικά αγαθά διατροφής, καθώς και η εστίαση, και να ενταχθούν στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% η παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Μένει, πάντως, να φανεί ποια ακριβώς προϊόντα θα μεταφερθούν στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% καθώς αναμένονται προσθήκες στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ήδη, μετά από αντιδράσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και τα άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here