Κανονικά στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη το ισλαμιστικό κόμμα Σααντάτ


Το μικρό ισλαμιστικό κόμμα Σααντάτ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει τον επόμενο μήνα στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια εβδομάδα αφού ο υποψήφιος του κόμματος δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχείας στην Κωνσταντινούπολη και να στηρίξει τον Εκρέμ Ιμάμογλου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Το κόμμα Σααντάτ («Ευδαιμονία») έλαβε περίπου 100.000 ψήφους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κέρδισε ο Ιμάμογλου. Το CHP ήρθε πρώτο κόμμα με διαφορά μόλις 13.000 ψήφων από τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Σααντάτ ανέφερε ότι αποφάσισε να κατέβει και πάλι στις νέες εκλογές με υποψήφιό τον Νετζντέτ Γκιοκτσινάρ, αφού έλαβε υπόψη του τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και των στελεχών του. «Η Κωνσταντινούπολη είναι η καρδιά της Τουρκίας», ανέφερε ο πρόεδρός του, ο Τεμέλ Καραμολάογλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όλες οι προσπάθειές μας και οι ελπίδες μας είναι αυτή η νέα διαδικασία να αποτελέσει το όχημα για την άρση της πόλωσης και την εξάλειψη των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που επηρεάζουν βαθιά όλη την κοινωνία μας», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ