Κύπρος – “Ορέστης”: Το νέο εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη μπορεί να οδηγήσει στην τρίτη βαλίτσα του θανάτου. Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή της οκτάχρονης


Το δεμένο με σχοινί κομμάτι τσιμέντου οδηγεί στην τρίτη βαλίτσα της φρίκης.
Ο “Ορέστης” χρησιμοποίησε αυτό τον τρόπο για να κρατά τις βαλίτσες στον πάτο της λίμνης.
Δεν έχει δώσει ακόμη απαντήσεις η νεκροτομή στον οκτάχρονη που βρέθηκε στη δεύτερη βαλίτσα.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη.

Ο εντοπισμός ενός κομματιού τσιμέντο με σχοινί στην Κόκκινη Λίμνη, αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον εντοπισμό τρίτης βαλίτσας θανάτου, στην οποία βρίσκεται ακόμη ένα θύμα που άφησε πίσω του ο “Ορέστης”, αυτό της 29χρονης Μαρικάρ.

Κύπρος – Ορέστης: Σκότωσε στο ξύλο την 30χρονη Asmita από το Νεπάλ

Όπως αναφέρει ο reporter Κύπρου μετά από αρκετές μέρες χωρίς αποτέλεσμα, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται απέδωσαν καρπούς, καθώς νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε ένα κομμάτι τσιμέντο, το οποίο συνδέεται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κομμάτι τσιμέντο βρέθηκε σε βάθος δεκατριών μέτρων, ενώ μέσα από το τεκμήριο περνούσε σχοινί το οποίο έδεσε ο «Ορέστης», με μια εκ των βαλιτσών θανάτου. Το τεκμήριο, παραλήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ, όπου στάλθηκε για εξετάσεις.

Να θυμίσουμε πως είχε βρεθεί ακόμα ένα κομμάτι τσιμέντο στην Κόκκινη Λίμνη, το οποίο συνδέεται με μία εκ των βαλιτσών, ενώ στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντός της οποίας υπήρχε η σορός της οκτάχρονης βρέθηκε και κομμάτι από μάρμαρο.

Όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος ίλαρχος, χρησιμοποίησε τα κομμάτια από τσιμέντο προκειμένου να παραμείνουν οι βαλίτσες στο βυθό. Με βάση την ομολογία του «Ορέστη», τα μέλη της Πυροσβεστικής, με τη βοήθεια του δύτη και της ρομποτικής κάμερας, ψάχνουν συγκεκριμένα τεκμήρια, κατόπιν συγκεκριμένης περιγραφής.

Οι έρευνες αναμένεται να αρχίσουν και πάλι αύριο, στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα και να μπει ένα τέλος στη φρίκη της Κόκκινης Λίμνης. Προηγουμένως και συγκεκριμένα γύρω στο μεσημέρι, είχε προκύψει τεχνικό πρόβλημα στην ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείτο στο σημείο, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να γίνεται μόνο από δύτες, οι καταδύσεις των οποίων καταγράφονται σε CD.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες οι έρευνες φθάνουν στα όρια, αφού ήδη έχουν αποκλειστεί σημεία στην αριστερή πλευρά της λίμνης και την ανατολική, η οποία περπατήθηκε από τους δύτες. Την ίδια ώρα, το Sonar αναχωρεί απόψε από την Κύπρο, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του και στις δύο λίμνες, δηλαδή την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Με τη βοήθεια του σόναρ είχαν εντοπιστεί οι δύο βαλίτσες με τις σορούς της 36χρονης Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και της οκτάχρονης κόρης της Έλενα Ναταλία τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν την Κυριακή του Πάσχα και την Κυριακή πέντε Μαΐου αντίστοιχα.
Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή της οκτάχρονης

Την ίδια ώρα που οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα, στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης, που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα θανάτου, η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, η νεκροτομή ολοκληρώθηκε στις 17:00, ενώ λήφθηκαν εκ νέου δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού «χθες και σήμερα λήφθηκαν γύρω στα εκατό μπουκαλάκια με δείγμα από τη νεκροτομή, τα οποία θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου της 8χρονης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ετοιμαστεί ούτε η σχετική έκθεση από τον ιατροδικαστή.

Είπε ακόμα ότι χρειάζεται αρκετό διάστημα, για να υπάρξουν αποτελέσματα από τις εξετάσεις.Τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους με τη συνδρομή του ιατροδικαστή της Scotland Yard, Ανδρέα Μαρνερίδη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ