Λιβύη: Συνάντηση με Χαφτάρ θέλει ο Μακρόν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που συνεχίζει τις επιθέσεις στην Τρίπολη.

Ο κ. Μακρόν ελπίζει σε αυτή τη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης που έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Τρίπολης, να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία πολιτικής επίλυσης της κρίσης στη χώρα.

«Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πολύ ανησυχητική επειδή ο οδικός χάρτης που πρότειναν τα Ηνωμένα Έθνη (…) απέτυχε, τόσο εξαιτίας της πρωτοβουλίας του στρατάρχη Χάφταρ όσο και λόγω μιας πρωτοβουλίας ή μάλλον μιας μη ανάληψης πρωτοβουλίας, εκ μέρους του πρωθυπουργού» της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να συναντηθεί» και με τους δύο ώστε να προωθήσει την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ.

Ο Μακρόν, ο οποίος δέχτηκε στις 8 Μαΐου τον Σάρατζ , θα συναντηθεί πιθανότατα και με τον Χάφταρ, όμως προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, ανέφερε μια πηγή του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μια διπλωματική πηγή υπενθύμισε επίσης ότι η Γαλλία ανέκαθεν τασσόταν υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην κρίση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ