Δεν χρειαζόμαστε εκλογές ή δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Η Βρετανία δεν χρειάζεται τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ούτε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit αυτήν την περίοδο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαντ δεν είναι ανέφικτο να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο Εργατικό Κόμμα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι «στο πολιτικό DNA» των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Και, όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα «σταύρωναν» και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση στο Brexit.

«Οι εκλογές και ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα, επειδή το Brexit διχάζει όλα τα κόμματα», είπε ο Χαντ μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έθετε κάποια στιγμή προς συζήτηση την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο υπουργός απάντησε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θέλει μια τέτοια λύση. Πρόσθεσε ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα χρειαστεί μια μεταναστευτική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here