Λευκάδα: Καταγγέλλει ότι τον απομάκρυνε βίαια η ασφάλεια του πρωθυπουργού

Τη βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτή από μέλη ασφαλείας του πρωθυπουργού καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδος ενάντια στις εξορύξεις, που συνοδεύει την ανάρτησή της και με βίντεο από το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Λευκάδα. Ένας από τους διαδηλωτές, ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Μαραγκάκης, απομακρύνθηκε βιαίως, με τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού να τον πιάνουν από τις μασχάλες και να τον σέρνουν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι αυτόπτες μάρτυρες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις, τα μέλη είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο.

Όπως υποστηρίζουν, στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο εκπαιδευτικός στο Νοσοκομείο όπου περίμενε άλλα μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας, τον σταμάτησε η ασφάλεια, ζήτησε την ταυτότητά του και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση.

 

Μετά από περίπου μια ώρα, ο καθηγητής αποχώρησε και συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματίσει.

Παρότι δεν κρατούσε κάποιο πανό όταν ο εκπαιδευτικός έφτασε στην κεντρική πλατεία όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, περικυκλώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του Αλέξη Τσίπρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here