AEΚ – Περέιρα: Έντονη δυσαρέσκεια και επιστολή. “Παρασκήνιο” με τους διαιτητές του τελικού


Τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΚΕΔ να έχει αλλάξει ρόλων των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση-δυσαρέσκεια της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ. Επιστολή σε αυστηρό ύφος από τους “κιτρινόμαυρους”.

Το ρεπορτάζ της “Livesport” ανέφερε ότι η ΚΕΔ προχώρησε σε αλλαγές ρόλων των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ -με τη σύμφωνη γνώμη του Βίτορ Μέλο Περέιρα- χωρίς να ενημερώσει όμως την ΕΠΟ.

“Συγκεκριμένα, ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ”, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η αλλαγή αυτή έγινε επειδή ο Σίφνερ ένιωσε στομαχικές διαταραχές το μεσημέρι της ημέρας του αγώνα (ενημέρωσε τον διαιτητή του τελικού, Τσβάιερ, για το πρόβλημα). Το περιστατικό αυτό γνωστοποιήθηκε προς τις ομάδες και τον Τύπο, από το φύλλο αγώνα του τελικού.Η ΑΕΚ ζητά εξηγήσεις από Περέιρα για τον τελικό

Αποφασισμένη να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα είναι η ΑΕΚ, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες περί αλλαγών στους ρόλους της διαιτητικής εξάδας στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτό τονίζεται στην αυστηρή επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και την οποία κοινοποίησε στην ΕΠΟ, τον Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), τον Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και τον Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ).

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητάει μέσα σε 24 ώρες από την παραλαβή της επιστολής να απαντήσει επισήμως και γραπτώς ο Πορτογάλος για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη τελικά, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιος το γνώριζε.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, η ΑΕΚ εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, όπως αναφέρονται στον Τύπο.

Επίσης τονίζει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ, ενώ αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν.

Κλείνοντας η ΑΕΚ επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγινε και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ