Κάτι τρέχει στο Ιράκ – Ματαιώνονται γερμανικά γυμνάσια, εκκενώνεται η Πρεσβεία των ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αποστολές Δυτικών χωρών στο Ιράκ, μετά την όξυνση των σχέσεων με την Τεχεράνη.

Ο γερμανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις επιχειρήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Ιράκ λόγω των αυξημένων περιφερειακών εντάσεων και των κινδύνων που υπάρχουν στη χώρα αυτή σε σχέση με το Ιράν.

«Η Μπούντεσβερ ανέστειλε τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Γενς Φλόσντορφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Γερμανίας στο Ιράκ όσον αφορά τις εντάσεις με το Ιράν στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο γερμανικός στρατός στο Ιράκ βρίσκεται σε «αυξημένη επιφυλακή», χωρίς να αποκλείσει ωστόσο ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορεί να επαναληφθούν «εντός των προσεχών ημερών».

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus Online, η απόφαση λήφθηκε σε συντονισμό με χώρες εταίρους που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στείλει 160 εκπαιδευτές στο Ιράκ.Κόκκινος συναγερμός και στις αμερικανικές δυνάμεις

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όμως και οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Με εντολή του State Department εκκενώνεται η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, καθώς και το Αμερικανικό Προξενείο στο Ερμπίλ. Όπως διευκρινίζεται, θα παραμείνει μόνο το προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως αναστέλλονται οι υπηρεσίες έκδοσης βίζας από την Πρεσβεία και το Προξενείο. Γνωστοποιείται ακόμη πως «η Αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να παράσχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε Αμερικανούς πολίτες στο Ιράκ».

Με το επείγον σήμα του Αμερικανικού ΥΠΕΞ καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες:να εγκαταλείψουν το Ιράκ το συντομότερο δυνατόνα αποφεύγουν τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στη χώρανα παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για νέες ειδοποιήσειςνα αναθεωρήσουν τα σχέδια προσωπικής ασφάλειαςνα παραμένουν σε εγρήγορση στο περιβάλλον που βρίσκονται.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here