Banksy εσύ; Βρέθηκε γκράφιτι που παραπέμπει στον καλλιτέχνη στη Βενετία – video


Ένα γκράφιτι που παραπέμπει στον γνωστό καλλιτέχνη Banksy βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι στη Βενετία.

Το γκράφιτι που εικάζεται πως ανήκει στον Banksy, απεικονίζει ένα παιδί το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό και του έχει δοθεί η ονομασία “Naufrago bambino” , που σημαίνει “παιδί που επέζησε του ναυαγίου”.

Το στιλ με το οποίο έχει δημιουργηθεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy, παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το πρακτορείο μάλιστα επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του και αναμένει την δημοσίευσή του για να επιβεβαιώσει πως ανήκει σε αυτόν.


Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία, καθώς πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Ιταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

Ο Banksy έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να παραμείνει στην ανωνυμία καθώς κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του καλλιτέχνη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ