Βρυχάται το Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ θα γνωρίσουν την πικρή γεύση της ήττας

Επίδειξη ισχύος ή “ντοπάρισμα” για εσωτερική κατανάλωση; Ούτως ή άλλως ο Υπουργός Άμυνας του Ιράν ρίχνει “λάδι στη φωτιά”.

Το Ιράν θα βγει «με το κεφάλι ψηλά» από την τρέχουσα κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες, μαζί με τον στενότερό σύμμαχό τους, το Ισραήλ, θα γνωρίσουν «την πικρή γεύση της ήττας», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna.

«Το υπερήφανο έθνος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα βγει από αυτήν την ευαίσθητη κατάσταση με το κεφάλι ψηλά, όπως το έχει κάνει σε κάθε προηγούμενη δοκιμασία, βασιζόμενο στην αποφασιστικότητα και το θάρρος του λαού, την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών του και στις προσπάθειες και στην υποστήριξη της κυβέρνησης«, είπε ο ταξίαρχος Αμίρ Χαταμί.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν «το αμερικανο-σιωνιστικό μέτωπο να δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας», πρόσθεσε ο Υπουργός άμυνας του Ιράν.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης επιδεινώθηκαν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα.

Έναν χρόνο μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι αναστέλλει την εφαρμογή ορισμένων δεσμεύσεών της. Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή και νέων κυρώσεων στην ιρανική οικονομία ενώ το Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι αποστέλλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και συστοιχίες πυραύλων Patriot.

Την Τρίτη πάντως ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος με τις ΗΠΑ. «Ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. οι Αμερικανοί) επιδιώκουμε τον πόλεμο, ξέρουν ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον τους», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here