Χουλιαράκης σε Στουρνάρα: Πες μας πως έφτασες στα συμπεράσματά σου

Μετά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης «απάντησε» στα όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας για το πρωτογενές πλεόνασμα και τους στόχους.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει 4,1% του ΑΕΠ πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019, υπερβαίνοντας έτσι το στόχο κατά 0,6%, αναφέρει ο Γιώργος Χουλιαράκης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με την οποία «απαντά» στα όσα είπε, επίσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζητά επίσης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα. Όλη η δήλωση Χουλιαράκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών του 2019, έχω την υποχρέωση να επισημάνω τα εξής: Τι κρύβει η αντιπαράθεση Στουρνάρα – Τσακαλώτου; Παροχές από τα έτοιμα ή…

1. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει πως το κατά πρόγραμμα πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο. Η πρόβλεψη αυτή, αποτυπώνεται στον πίνακα 4 του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Απριλίου.

2. Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, αλλά και τη συμβολή σε ένα νηφάλιο διάλογο, είναι, νομίζω, απαραίτητο να διευκρινισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, αφορούν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης – στη βάση του οποίου άλλωστε υπολογίζεται το πρωτογενές αποτέλεσμα – ή απλώς τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και αν είναι εκπεφρασμένα σε ταμειακή ή δημοσιονομική βάση».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here