Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τέλους ολοκληρώθηκε, με την Honda να ανακοινώνει πως ετοιμάζει τις αποζημιώσεις και τα πακέτα εθελουσίας εξόδου για τους 3.500 εργαζομένους του εργοστασίου της στο Swindon.

Μια εξέλιξη που είχε επιβεβαιωθεί από τον Φλεβάρη, από τον πρόεδρο της Honda Europe, Katsushi Inoue. Κυβέρνηση και σωματεία κατέβαλλαν απέλπιδες προσπάθειες μήπως και έσωζαν, έστω μερικώς, τον κύκλο εργασιών του εργοστασίου όμως οι Ιάπωνες οριστηκοποίησαν το λουκέτο και βύθισαν στην απογοήτευση τόσο τους ίδιους τους εργαζομένους, όσο και την αγγλική κυβέρνηση όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Theresa May. Άποψη που μοιράστηκε και ο Υπουργός Εργασίας, Greg Clark.

Η γραμμή παραγωγής στο Swindon είναι το μοναδικό εργοστάσιο της Honda επί Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μοναδικό που παράγει το Civic Hatchback παγκοσμίως. Μάλιστα πέρσι, το ιαπωνικό 5θυρο ήταν το 3ο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο βρετανικής κατασκευής στον κόσμο. Συνολικά περισσότερα από 150.000 οχήματα περνούν τις πύλες της συγκεκριμένης μονάδας, με το κλείσιμο να τοποθετείται στο 2021 – χρονιά που ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής της σημερινής γενιάς Civic.

Το μέλλον παραμένει άγνωστο. Αρχικά υπήρχαν φήμες πως μέρος της παραγωγής θα μεταφέρονταν στην Τουρκία (όπου κατασκευάζεται το Civic Sedan μεταξύ άλλων), όμως μεταξύ Φλεβάρη και σήμερα μεσολάβησε η ανακοίνωση πως κλείνει και το εργοστάσιο στην γείτονα χώρα! Oπότε οι εναλλακτικές είναι είτε η ανέγερση νέας μονάδας σε κάποια χώρα με φιλικές διαθέσεις προς την βιομηχανία (αυτομάτως η δική μας εξαιρείται), είτε τα Honda made in the USA.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ