Δεν αίρεται η ασυλία Φίλη, Φορτσάκη και Φωκά


Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκαν οι άρσεις ασυλίας τριών βουλευτών. Τα αιτήματα για άρση ασυλίας αφορούσαν τον Νίκο Φίλη, τον Θόδωρο Φορτσάκη και τον Αριστείδη Φωκά.

Το αίτημα για άρση ασυλίας του Νίκου Φίλη που αφορούσε δηλώσεις που είχε κάνει με αφορμή τα επεισόδια στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Κατσίφα. Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια με 124 ψήφους κατά έναντι 9 υπέρ και 10 «παρών».

Ο Νίκος Φίλης πριν την ονομαστική ψηφοφορία ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι ο Συνταγματικός ορισμός της προστασίας του πολιτικού δημόσιου λόγου. Επί της ουσίας ανέφερε ότι «σέβομαι στον ανθρώπινο πόνο, σέβομαι το θάνατο του Κατσίφα και την θλίψη των γονιών του αλλά με πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές του κατά επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού απόψεις για τις οποίες επιμένω».

Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη. Κατά της άρση ψήφισαν 134 βουλευτές έναντι 7 υπέρ και 2 «παρών». Το αίτημα αφορούσε τον δικαστικό του έλεγχο για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα που αφορούσε την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα την χορήγηση υπερωριών συνολικού ύψους 25.000 ευρώ στους υπαλλήλους του ΕΛΚΕ. Μια υπόθεση, όπως εξήγησε ο βουλευτής στο Σώμα, όλοι οι υπόλοιποι ελεγχόμενοι έχουν αθωωθεί όπως και οι  προηγούμενες πρυτανικές διοικήσεις που είχαν προβεί στην ίδια ενέργεια.

Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά τάχθηκαν 133 βουλευτές , έναντι 7 που ψήφισαν υπέρ και 3 που επέλεξαν το «παρών».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ