Euroleague – Ιτούδης: “Όλοι σκεφτόμαστε την κατάκτηση του τίτλου”


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει (17/5, 22:00) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει ότι το μυαλό όλων είναι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:  «Μακάρι να υπήρχαν μυστικά για να τα έχουμε εγώ και οι παίκτες μου και να μην τα αποκαλύψουμε. Πρέπει να είσαι αποφασιστικός, να παλεύεις. Όλοι έχουμε παίξει μεταξύ μας από δύο φορές και έχουμε εμπειρία. Απλά πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι».

Για το αν έχει στο μυαλό του κάτι ξεχωριστό όταν κατακτήσει το τρόπαιο: «Δεν υπάρχουν σχέδια για το αν θα κερδίσουμε κάτι, μόνο για την επόμενη προπόνηση. Ολοι σκεφτόμαστε την κατάκτηση. Κοιτάξουμε την κάθε κατάσταση όταν προκύπτει αυτή».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, δήλωσε:  «Είναι μια μπασκετική πόλη η Βιτόρια, έχει το μπάσκετ στο αίμα της. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα. Είμαι περήφανος που το Final Four γίνεται εδώ. Έχω πολλούς φίλους εδώ και όταν έμαθα ότι θα γίνει το Φάινλα Φορ στη Βιτόρια πολλοί φίλοι μου με κάλεσαν και μου το ανέφεραν».

Για τους τομείς που η Ρεάλ είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι: «Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες. Γι αυτό δεν θέλω να συγκρίνω την περσινή με την φετινή ομάδα. Βγήκαν στην επιφάνεια σημαντικοί παίκτες. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε Φάιναλ Φορ. Η ομάδα είναι έτοιμη ψυχολογικά και πνευματικά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, θα ήταν παράλογο. Έχω τεράστιο σεβασμό για τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας πέρυσι. Άλλαξε η ομάδα και σέβομαι αυτούς που έχω δίπλα μου».

Για την εμπειρία της Ρεάλ: «Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι σημαντική. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος ναι να δουλεύεις. Η εμπειρία μετράει, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα δεν φτάνεις κάπου. Η εμπειρία δεν θα μας βοηθήσει στον ημιτελικό. Πρέπει να κοιτάξουμε τους τομείς του μπάσκετ. Από μόνη της η εμπειρία δεν σε βγάζει κάπου. Γνωρίζουμε τα Φάιναλ Φορ, αλλά ως εκεί. Έχουμε τα όπλα μας έτοιμα για τη μάχη».

Για τους πολλούς Αργεντινούς στην Βιτόρια: «Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντίνοι το 87-88. Δεν είχαν φτάσει πολλοί Αργεντίνοι τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και η Βιτόρια πρωτοτύπησε σε αυτό το κομμάτι. Άμεσα οι Αργεντίνοι προσαρμόστηκαν στην πόλη και γι αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να έρχονται παίκτες από εκείνη τη χώρα. Έκανε καλό και στους ίδιους τους παίκτες γιατί προόδευσαν. Εγώ έτσι το βλέπω, το βλέπω με θετικό πνεύμα. Οι Αργεντίνοι δίνουν ένα κίνητρο στην ομάδα, όπως ο Καμπάτσο και ο Νοτσιόνι στο παρελθόν».

Για το τι ξεχωριστό θα κάνει αν κατακτήσει την Euroleague: «Η μόνη μου έγνοια είναι πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά και η γυναίκα μου πίσω στη Μαδρίτη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ