Νέα Δημοκρατία: Η ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στη βία είναι επικίνδυνη


Οι επιθέσεις κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις με ομιλητές κορυφαία στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία οξύνουν την αντιπαράθεση.

«Οι πρωτοφανείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία ή ακόμη και προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, είναι άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα στη βία» τονίζει σε δήλωσή της η Σοφία Ζαχαράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και η Νέα Δημοκρατία εγγυάται το αυτονόητο: ότι μετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανομία θα παταχθεί και οι πολίτες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς».

Αφορμή για την δήλωση της κυρίας Ζαχαράκη, ήταν η χθεσινοβραδυνή καταδρομική επίθεση λίγων δεκάδων κουκουλοφόρων, με ορμητήριο το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στόχο εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία βρίσκονταν οι κύριοι Σαμαράς και Μηταράκης, καθώς και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και ανάλογη επίθεση στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήδη από χθες η Νέα Δημοκρατία είχε ανεβάσει τους τόνους αναφέροντας -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της: ««Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη… συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Δείτε τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη:

 

Υπενθυμίζεται πως την «απερίφραστη καταδίκη» της για την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται: «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ