Το μυστικό για να μην χαλάσεις τη δίαιτά σου


Οι άνθρωποι που κάνουν αρκετές φορές δίαιτα έχουν ένα κοινό: Δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τον στόχο τους και να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν. Εάν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια υγιεινή και διαιτητική διατροφή και να την κάνετε τρόπο ζωής, τότε μάλλον κάνετε ένα πολύ συνηθισμένο λάθος.

Εάν κάθε φορά που χαλάτε τη δίαιτά σας, τρώγοντας ένα γλυκό ή λίγο παραπάνω, χάνετε το κουράγιο σας και σταματάτε τη δίαιτα, τότε σίγουρα καταστρέφετε όσα είχατε καταφέρει μέχρι τώρα. Κι αυτό όχι γιατί φάγατε κάτι παχυντικό, αλλά γιατί μια μικρή «παρασπονδία» δεν χαλάει ποτέ μια δίαιτα.

Την επόμενη φορά που θα βγείτε εκτός προγράμματος, απλά προσπαθήστε την επόμενη μέρα να ακολουθήσετε φάτε κανονικά –ή και να προσέξετε λίγο παραπάνω- και να μην σταματήσετε τη δίαιτα λόγω τύψεων. Οι ενοχές είναι αυτές, άλλωστε, που μας βάζουν σε έναν φαύλο κύκλο λαιμαργίας που οφείλεται στην κακή μας διάθεση επειδή «χαλάσαμε» το πρόγραμμα που ακολουθούσαμε. Ένα λάθος γεύμα οδηγεί σε μία λάθος ημέρα που οδηγεί σε μία λάθος εβδομάδα, και σε εκείνο το σημείο είμαστε πάλι εκεί από όπου ξεκινήσαμε τη διατροφή μας.

Το μυστικό για να μην χαλάτε ποτέ τη δίαιτα είναι η επιμονή που θα σας επιτρέψει-ακόμα και μετά από μια κακή μέρα- να συνεχίσετε την προσπάθεια!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ