“Μαστίγιο και καρότο” από τους εταίρους για το προεκλογικό πακέτο παροχών


Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της καλούν την Ελλάδα οι εταίροι, επισημαίνουν όμως τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

«Αναμένω πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Μάριο Σεντένο επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ακόμη ο Μ. Σεντένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μέτρων από την κυβέρνηση σημείωσε ότι η Ελλάδα ανήκει στη γενικότερη «ιστορία επιτυχίας» της Ευρωζώνης, καθώς κατέστη δυνατό όλες οι χώρες που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης από τις αγορές να επιστρέψουν στην κανονική κατάσταση δανεισμού.

Ωστόσο, σημείωσε πως όλες οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιούν ποια είναι τα «προβλήματα» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την χρηματοδότησή τους από τις αγορές. «Νομίζω πως στο τέλος όλοι θα είναι προσεκτικοί», ανέφερε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ