Συνάντηση Οτσαλάν με τους δικηγόρους του μετά από οκτώ χρόνια


Ο ιστορικός ηγέτης της κουρδικής εξέγερσης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μπόρεσε να δει τους δικηγόρους του για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Η Τουρκία προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης στον Οτσαλάν να συναντά τους δικηγόρους του, με τον Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ να δηλώνει σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πως «οι αποφάσεις που απαγόρευαν τις συναντήσεις ήρθησαν και μπορεί πλέον να κάνει τέτοιες συναντήσεις».

Ο κούρδος ηγέτης ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, είχε μπορέσει να δει τους δικηγόρους του πριν από δύο εβδομάδες για πρώτη φορά από το 2011. Ο Οτσαλάν είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχει ανακοινώσει πως περίπου 3.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε φυλακές, συμμετέχουν σε απεργία πείνας που άρχισε η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Οτσαλάν. Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σημερινή άρση της απαγόρευσης θα οδηγήσει σε τερματισμό της απεργίας πείνας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ