Του χρόνου θα παρουσιαστεί το νέο Koenigsegg


Όπως είχαμε γράψει παλιότερα και σύμφωνα με πηγή το αμερικανικό Road & Truck ο Christian von Koenigsegg (τον βλέπετε στην φωτογραφία) έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει στην παραγωγή ενός οικονομικότερου supercar. Μην περιμένετε ένα ευρείας παραγωγής μοντέλο, αφού πέρυσι η σουηδική εταιρία είχε κατασκευάσει μόλις 18 αυτοκίνητα και στοχεύει να σταθεροποιήσει την παραγωγικότητά της στα 100 στα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό θα βοηθήσει και το νέο supercar που θα σταθεί στην βάση της γκάμας. Για αυτό θα έχει έναν πεντάλιτρο υβριδοποιημένο V8 που θα εφοδιάζεται με την τεχνολογία Freevalve της Koenigsegg. Δηλαδή δεν θα έχει εκκεντροφόρους αλλά θα πλήρως μεταβαλλόμενο και ανεξάρτητο χρονισμό βαλβίδων με ηλεκτρομαγνητικό έλεγχο.

To νέο supercar θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ängelholm της Σουηδίας. Εκεί θα προστεθεί και μία νέα γραμμή συναρμολόγησης, ενώ από την στιγμή που υπάρχει συμφωνία με την NEVS θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις της Saab στο Trollhätttan, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού περιοδικού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το νέο Koenigsegg δεν θα είναι τόσο ακραίο όσο τα άλλα μοντέλα, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως θα προορίζεται για κανονική χρήση σε δημόσιους δρόμους και καθόλου για πίστα. Όπως και να έχει το νέο supercar των Σουηδών θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου στο σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο και η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ