Ευρωεκλογές 2019 – Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Πως διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB.
Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και στην παράσταση νίκης.
Πόσο έχει επηρεαστεί η γνώμη του κόσμου από τις παροχές της κυβέρνησης.
Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία φοβούνται οι ερωτηθέντες.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 6,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.  Την δημοσκόπηση διενήργησε η MRB, στο διάστημα 13-16 Μαΐου για την εφημερίδα «Τα Νέα» και στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3% και το ΚΚΕ με 5,9%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές είναι η ακόλουθη:

ΝΔ 30%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
Κίνημα Αλλαγής 6,6%
Χρυσή Αυγή 6,3%
ΚΚΕ 5,9%
Ποτάμι 2,5%
Ένωση Κεντρώων 2,2%
Ελληνική Λύση 1,7%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
ΑΝΕΛ 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Άλλο κόμμα 4,4%
Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή 4,5%
Δεν αποφάσισα/ Δεν απαντώ 8,7%

Αναφορικά με την παράσταση νίκης η ψαλίδα ανάμεσα στα δυο κόμματα βρίσκεται στο 46,3%. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 63,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 17,1%.Αρνητική η γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις παροχές

Στην δημοσκόπηση της MRB οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν κατά πόσο έχει επηρεαστεί η άποψή τους για την κυβέρνησης μετά τις παροχές. Στο ερώτημα αυτό το 56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Ειδικότερα το 24,9% απάντησε πως έχει πολύ ή αρκετά αρνητικότερη γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,7% είπε ότι η άποψή του είναι το ίδιο αρνητική.

Αντίθετα ο 20,4% δήλωσε ότι έχει πολύ ή αρκετά θετικότερη άποψη για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και το 15,9% είπε ότι γνώμη του παρέμεινε το ίδιο θετική.«Θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία “τρέμει” το 38,8%

Στις σχέσεις με την Τουρκία τώρα το 38,8% απάντησε πως «σίγουρα ή μάλλον ναι» υπάρχει κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Αντίθετα το 52% απάντησε ότι «σίγουρα ή μάλλον όχι» δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here