Final Four 2019 – Ιτούδης: “Τι να πω; Ο κόουτς Αταμάν είπε ότι θα νικήσουν, άρα δεν θα έχει ενδιαφέρον”


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι η ομάδα που θα έχει την πίεση στον τελικό του Final Four της Euroleague κι ο Δημήτρης Ιτούδης κλήθηκε να απαντήσει στο πως θα τη διαχειριστεί, στη συνέντευξη Τύπου του τελικού.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εφές Αναντολού, ενώ για τους λάτρεις της στατιστικής τόνισε ότι έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά τουρκική ομάδα σε τελικό και την έχει κερδίσει.

“Τι να πω; Ο κόουτς Αταμάν είπε ότι θα νικήσουν, άρα δεν θα έχει ενδιαφέρον. Ο τρόπος που γυρίσαμε το ματς με την Ρεάλ ήταν σπουδαίος. Έχουμε σεβασμό για όλες τις ομάδες κι ειδικά τον αντίπαλό μας. Η Εφές παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ κι είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό”, τόνισε αρχικά ο Ιτούδης.

Για την πίεση που καλείται να ξεπεράσει η ΤΣΣΚΑ: “Αυτή, ακριβώς η πίεση έχει να κάνει με τη δουλειά μας. Ξέρουμε τι εκπροσωπούμε, γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, δουλεύουμε σε μια σπουδαία χώρα, μια σπουδαία πόλη κι έναν μεγάλο οργανισμό. Όλα έχουν να κάνουν με τις προσδοκίες, ατομικές και ομαδικές. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση και δείχνουν αφοσίωση, μοιραζόμαστε τις ίδιες προσδοκίες, αλλιώς δεν θα ήταν σε αυτό το κλαμπ”.

Για την ανατροπή στον αγώνα με τη Ρεάλ και αν ήταν ένα από τα highlight της καριέρας του, είπε: «Έχουμε βρεθεί ξανά σε αυτή την κατάσταση. Οι παίκτες είναι οι σταρ, εκείνοι πρέπει να εκτελέσουν, εκείνοι θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση, θα ήταν τεράστιο λάθος αν δεν είχα εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ίσως ο Νάντο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν εκεί όταν η μπάλα ήταν… καυτή! Ο Σέρχι το ίδιο, ο Οθέλο Χάντερ μάς βοήθησε, ήταν μια ομαδική νίκη. Στο τέλος της ημέρας, όλα τα credits πάνε στους παίκτες».

Για το ότι έχουν μια ημέρα προετοιμασίας για τον τελικό: «Είναι διαφορετικά όταν έχεις ημέρες μπροστά σου να προετοιμαστείς. Αυτό που έχει σημασία έχει σε τι κατάσταση είσαι, κυρίως πνευματικά. Είναι σημαντικό που έχουμε παίξει ήδη δύο φορές μαζί. Ένας τελικός είναι τελικός. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά θα δουλέψουμε γι’ αυτό».

Για το πως νιώθει που είναι ξανά σε Final 4, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, από τότε που άρχισε να είναι σε αυτά: «Όσον αφορά τα στατιστικά, μια φορά έπαιξα με τούρκικη ομάδα και νίκησα. Το συναίσθημα είναι υπέροχο. Έχουμε δείξει διάρκεια και συνέπεια σε ό,τι κάναμε όλη τη χρονιά. Πολλές φορές μας αμφισβήτησαν, είπαν ότι κάνουμε το ένα, κάνουμε το άλλο. Αυτό μας έδωσε τεράστιο κίνητρο. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε κόντρα στη Ρεάλ. Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει με 14 πόντους στην 3η περίοδο. Όλα έχουν να κάνουν με την αφοσίωση και τη συγκέντρωση. Παλέψαμε μέχρι στιγμής κι έχουμε τη γνώση».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ