Όσα μαρτυρούν ότι η σχέση σας δε “λειτουργεί” και χάνεις τον καιρό σου


Ξεκινάμε με την παραδοχή πως ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το παραδεχθείς, υπάρχουν σχέσεις που δεν τραβάνε. Υπάρχουν και δεσμοί που όσο κι αν το παλεύεις πρέπει να λύνονται γιατί δεν οδηγούν πουθενά. Και μη νομίσεις πως το πουθενά μεταφράζεται σε γάμο και παιδιά. Το πουθενά κάθε γυναίκα το επιλέγει μόνη της, βάσει των αναγκών της. Το πιο βασικό είναι να βλέπεις τη σχέση σας σφαιρικά κι όχι να εξετάζεις μεμονωμένα περιστατικά που μπορεί να επηρεάζουν αλλά δεν είναι δείκτες. Μη μένεις σε μία σχέση που δεν προσφέρει σε κανέναν από τους δύο. Η συνήθεια είναι βραχνάς, το δέχομαι.

Κάτι δεν πάει καλά

Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς δεν πάει καλά μεταξύ σας αλλά υπάρχει μία αίσθηση η οποία δε λέει να φύγει. Όσο κι αν το αναλύεις μέσα σου δε βρίσκεις κάποια πειστική απάντηση. Δεν παύει όμως το προαίσθημά σου να σου «μιλάει». Είναι ίσως το πιο σύνθετο σημάδι γιατί δεν είναι απτό, όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις αυτό που αισθάνεσαι. Να δώσεις χρόνο πριν βγάλεις συμπέρασμα.

Το παρελθόν

Το ερωτικό-συναισθηματικό παρελθόν υπάρχει και δε σβήνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του τις προηγούμενές του σχέσεις είτε με τη μορφή «φαντάσματος», είτε με τη μορφή μαθήματος. Το βέβαιο είναι πως βρίσκονται εκεί. Θέλεις να προχωρήσεις και χρειάζεσαι έναν άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να το πράξεις κι όχι να σου υπενθυμίζει όσα έκανες και έζησες. Το να σου μιλά συνέχεια για τα λάθη του παρελθόντος είναι σα να σου κουνάει μία κόκκινη σημαία μπροστά στα μάτια.

Δικαιολογίες

Καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας όμως συνεχίζεις να βρίσκεις δικαιολογίες για να μένεις σε αυτή τη σχέση. Η αδυναμία να φύγεις πολλές φορές καμουφλάρεται από όσα θα βρεις και θα ισχυριστείς ότι σας δένουν. Ο γάμος του αδερφού του, τα γενέθλια της βαφτιστήρας του, οι διακοπές που έχετε κανονίσει κι άλλα πολλά αντίστοιχης φύσεως. «Θα έφευγα, αλλά…»

Εμπιστοσύνη

Αν δεν εμπιστεύεσαι το σύντροφό σου, φτιάξε βαλίτσα και φύγε όσο είναι νωρίς. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι το σημάδι που σου φωνάζει να βάλεις τέλος στη σχέση σας. Δεν εξετάζω το λόγο που την έχασες αλλά μένω στο γεγονός αυτό καθεαυτό.

Το κοινό σας μέλλον

Όταν δε φαντάζεσαι το μέλλον σας κοινό τότε γιατί να σπαταλάς το χρόνο σου αλλά και τον χρόνο του. Να είσαι ειλικρινής με εκείνον αλλά και με τον εαυτό σου. Μπορεί να τον αγαπάς βαθιά αλλά αυτό δε σημαίνει πως θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του. Η σπίθα δε μένει πάντα αναμμένη κι εκείνος μπορεί να μην είναι ο σωστός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ