“Πονοκέφαλος” για Ρωσία και Τουρκία οι μάχες στο Ιντλίμπ της Συρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, καταρρίφθηκαν έξι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον βάσης που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόϊγκου τηλεφωνική συνομιλία με θέμα τη λήψη μέτρων για την αποκλιμάκωση της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και σε γειτονικές της περιοχές, οι οποίες στο μεγαλύτερο τμήμα τους δεν βρίσκονται υπό των έλεγχο του συριακού στρατού, αλλά υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απέκρουσε το περασμένο Σαββατοκύριακο επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) και πυραυλική επίθεση κατά την ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ, κατηγορώντας ως υπεύθυνους για την επίθεση πρώην μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, καταρρίφθηκαν έξι πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί κατά της αεροπορικής βάσης που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας, στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ.

Στη Συρία έχουν δημιουργηθεί τέσσερις αποστρατικοποιημένες ζώνες με βάση τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί τον Μάιο του 2017 στις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα μεταξύ της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Οι τρεις από τις ζώνες το 2018 πέρασαν υπό τον έλεγχο της Δαμασκού. Η τέταρτη ζώνη που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ και σε εδαφικά τμήματα των επαρχιών Λαττάκειας, Χάμα και Χαλεπίου, εξακολουθεί να μην είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ