Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο laser αποτρίχωσης για εσένα;


Η εποχή του χρόνου που το δέρμα σου πρέπει επισήμως να δείχνει λαμπερό και αποτριχωμένο κάθε ώρα και στιγμή έφτασε. Αν, λοιπόν, ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και δεν θέλεις να ταλαιπωρείσαι καθημερινά με ξυραφάκια κι άλλες πολύωρες διαδικασίες αποτρίχωσης, το laser αποτρίχωσης είναι αυτό που θα σε απαλλάξει οριστικά μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Υπάρχουν 3 δημοφιλή laser αποτρίχωσης: το laser Alexandrite, το laser Diode και το laser ND-YAG. Αναλόγως με το χρώμα του δέρματός σου αλλά και την αποτελεσματικότητα που θέλεις να πετύχεις, ο γιατρός θα επιλέξει για εσένα αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Το laser Alexandrite είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος ιατρικής αποτρίχωσης. Το πλεονέκτημά της είναι ότι στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία και δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς της επιδερμίδας. Είναι πολύ ασφαλές και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος. Δυστυχώς, δεν είναι αποτελεσματικό στις ξανθές τρίχες και σε μαυρισμένα δέρματα.

Το laser Diode μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι αποτελεσματικό κυρίως σε καστανές τρίχες και όχι τόσο σε ξανθές. Είναι εξίσου ασφαλές και διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό ψύξης, ώστε να μην πονάει στην περιοχή εφαρμογής.

Το laser ND-YAG ενδείκνυται κυρίως για σκουρόχρωμες επιδερμίδες και μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι αποτελεσματικό τόσο σε φυσικά σκούρα επιδερμίδα όσο και σε επιδερμίδα που έχει μαυρίσει από τον ήλιο. Μπορεί να εφαρμοστεί εκεί που δεν είναι αποτελεσματική η μέθοδος Alexandrite. Έχει την πιο βαθιά διείσδυση και αποτελεί και αυτή μια ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης.

Οι συνεδρίες διαρκούν μερικά λεπτά της ώρας και το σύνολο των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν εξαρτάται από το είδος του δέρματος και από το θεραπευτικό στόχο.

Να θυμάσαι ότι το laser αποτρίχωσης θα πρέπει να σου το εφαρμόσει εξειδικευμένος δερματολόγος για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Επιπλέον, ο εξειδικευμένος γιατρός είναι σε θέση να κρίνει ποια μέθοδος είναι η κατάλληλη για το δικό σου δέρμα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν και το ιατρικό ιστορικό σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ