Οι πληροφοριοδότες του Γιούνκερ στην Ελλάδα: Ποιοι τον ενημέρωναν για την κρίση

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε συνέντευξη του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως είχε τους δικούς του πληροφοριοδότες στην Ελλάδα για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι συνέβαινε τις δύσκολες μέρες των διαπραγματεύσεων.

Χωρίς να εξηγήσει αν εμπιστευόταν ή όχι τον ελληνικό τύπο και τους πολιτικούς με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, εξήγησε πως τηλεφωνούσε καθημερινά σε «φίλους» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία για να του μεταφέρουν την «πραγματικότητα», όπως είπε. «Έτσι ήξερα για τις δραματικές πτυχές των μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό», είπε, δηλώνοντας: «Αγαπώ τους Έλληνες. Είναι γεγονός».

«Αγαπώ το ελληνικό έθνος για πολλούς λόγους και αγαπώ τον ελληνικό λαό γιατί, αν και τιμωρήθηκε για τα λάθη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά του», επισήμανε σε άλλο σημείο, ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε ο ίδιος προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σε πείσμα ορισμένων κρατών-μελών. «Πρέπει να πω σήμερα, γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο απ’ ό,τι ήταν σε εκείνη την περίοδο, ότι παίξαμε πρωταρχικό ρόλο», είπε, σημειώνοντας ότι «κάποια κράτη-μέλη, και όχι τα μικρότερα» υποστήριζαν ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι «θέμα της Επιτροπής». «Επομένως είμαι περήφανος που κράτησα την Ελλάδα εντός της σφαίρας αλληλεγγύης που ονομάζεται Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως τον συνάντησε «μόνο για 10 λεπτά». «Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να γράψει βιβλία, και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο», υπογράμμισε.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here