Ευρωεκλογές 2019 – Τσίπρας: Προσκλητήριο σε… «καραμανλικούς» και «παλιό ΠΑΣΟΚ»


Προσκλητήριο στον μετριοπαθή κόσμο που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, «πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της» απηύθυνε χθες (20.05.2019) από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης που δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΝΔ ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

«Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή κανενός. Άλλωστε η κρίση, διέλυσε τις παλιές πολιτικές ταυτότητες και έφερε στο προσκήνιο ένα πλειοψηφικό ρεύμα που απαίτησε να αλλάξει πορεία η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους που κινούνται στον συντηρητικό χώρο – με αναφορές περισσότερο στο Καραμανλική τάση –  και οι οποίοι εμφανίζονται να είναι ικανοποιημένοι από τα θετικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν ξέχασε και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας στις μέρες του ‘80. «Οι συγκεντρώσεις μας θυμίζουν το ‘80, τις ημέρες της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, ο οποίος συσπειρώνεται όποτε υπάρχει προοδευτικό προσκλητήριο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ακόμα ότι «αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα. Είναι οι άνθρωποι του αγώνα, οι παλιότερες και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας, είμαστε όλοι εμείς που αναλάβαμε ευθύνες στα δύσκολα.

Είναι ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τις μεγάλες προοδευτικές τομές. Και αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής.

Είναι επίσης και ο μετριοπαθής κόσμος που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της. Όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα όμως τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας. Και αυτοί φίλες και φίλοι, είναι πολλοί. Είναι χιλιάδες. Είναι εκατομμύρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος  για το αποτέλεσμα της Κυριακής, και υψώνοντας τους τόνους αναφέρθηκε στην τριετή τακτική της ΝΔ.

«Οι αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι το ψέμα, η διαστρέβλωση, τα fake news και η προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη. Υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που τάχει βάλει με τα θηρία και τα νίκησε. Σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις», είπε, παραπέμποντας στη γνωστή ρήση του Μάο.

Και συνέχισε: «Οι αντίπαλοι μας έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν. Πίστεψαν τα ίδια τους τα ψέματα. Εδώ και μια τριετία, ξεσκονίζουν τα παλιά τους κοστούμια, τα κοστούμια της εξουσίας.

Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.

Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι είχαμε και σχέδιο και σκοπό. Και κυρίως αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο, εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ