«Έφυγε» από την ζωή ο Νίκι Λάουντα


Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχασε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του, καθώς ο Νίκι Λάουντα πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Αναδείχθηκε τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1975, 1977 με τη Ferrari και το 1984 με την ΜcLaren) και ένας από τους οδηγούς που κόσμησαν τις πίστες της F1 με την παρουσία τους.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 21/5 από την οικογένειά του. Ο Λάουντα πήγε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως τελικά όπως ανακοινώθηκε αυτή αποδείχθηκε μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Μια από τις στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του ήταν το 1976 στην πίστα του Nurburgring όταν το μονοθέσιό του είχε τυλιχτεί στις φλόγες και ο ίδιος είχε υποστεί πολλαπλά εγκαύματα στο κεφάλι, τα οποία θεράπευσε με μεταμοσχεύσεις. Ο Αυστριακός ήταν ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Οι κόντρες του με τον Τζέιμς Χαντ θα μείνουν για πάντα στην Ιστορία του αθλήματος, εμπνέοντας μάλιστα την ταινία Rush.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι κατέληξε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του γύρω του», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ