Μεταφορικό Ισοδύναμο: Τι κερδίζουν οι νησιώτες – Σε ισχύ η επιδότηση στα αεροπορικά εισιτήρια (2)


Τα  βήματα εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου μέσω του οποίου δίνεται επιδότηση στα εισιτήρια μεταφοράς των μόνιμων κατοίκων, του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων και καυσίμων στα νησιά παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε τρεις κινήσεις της κυβέρνησης για την επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι από 1/7/2019 η επιδότηση του κόστους μεταφοράς επεκτείνεται και στα προϊόντα που μεταφέρονται από και προς την Κρήτη. Σχετική μελέτη έχει εκπονηθεί από το πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και από την 1η Ιουλίου θα είναι επιλέξιμα για επιδότηση τα κόστη μεταφοράς μιας σειράς προϊόντων και επιχειρήσεων του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.

Επίσης από 1/1/2020 επεκτείνεται σε όλα τα νησιά η επιδότηση του κόστους μεταφοράς καυσίμων η πιλοτική εφαρμογή της οποίας σε 34 νησιά λήγει στις 31/12/2019 ενώ από χθες (20/5/2019) επεκτάθηκε η επιδότηση των εισιτηρίων επιβατών και στα αεροπλάνα.

Το ποσό της επιδότησης θα είναι αντίστοιχο με αυτό που ισχύει για τα εισιτήρια με πλοία και θα αντιστοιχεί σε εισιτήριο καμπίνας Β θέσης για αποστάσεις άνω των 80 ναυτικών μιλίων και εισιτήριο με ταχύπλοο για αποστάσεις μικρότερες των 80 ναυτικών μιλίων. Στην επέκταση της επιδότησης στα αεροπορικά εισιτήρια έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν ο όμιλος Aegean Airlines ε την Olympic Air, η Sky Express και η Astra Airlines.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ