Πέρασαν έξι χρόνια από το θάνατο του Τόμας Πρωτόπαππα – Οι συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του


Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Τόμας Πρωτόππας έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου το 2013, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του, με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής Dr Cook. Κάποια στιγμή και ενώ είχε ήδη μπει στην Αττικό οδό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βανάκι.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΚΑΤ, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος, για 66 ημέρες, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, οπού και κατέληξε.

Ο Τόμας Πρωτόπαπας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1988 στο Λονδίνο.

Από την ηλικία των 14 ετών ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, ενώ αργότερα και με την υποκριτική. Ως χόμπι του, είχε την πάλη, λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς αγώνες. Στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του, μέσα από το μουσικό κανάλι Mad παρουσιάζοντας τότε μια εκπομπή μουσικού περιεχομένου, ενώ το 2010 συμμετείχε στο remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Το 2012 έπαιξε με πρωταγωνιστικό ρόλο στη κωμική σειρά του Mega «Οι βασιλιάδες» έχοντας το ρόλο του γιου του Αιμίλιου Καννελόπουλου.

«Ως τώρα συμμετείχα στο remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και στη μικρού μήκους «No parking» και στα γυαλί «εισέβαλα» με τους «Βασιλιάδες». Το ότι το ντεμπούτο μου στην τηλεόραση ως ηθοποιός μου δόθηκε ένας βασικός ρόλος με γεμίζει τεράστια χαρά αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου που τα… σπάει η σειρά και πιάνει γερά πενηντάρια τηλεθέασης. Όσο για το ότι μπορεί το γυναικείο κοινό να… πήρε φωτιά, δεν μπορεί παρά να με γεμίζει χαρά», δήλωνε στις συνεντεύξεις του μιλώντας για το ρόλο του.

Μετά το θάνατο του, ο δεύτερος κύκλος της σειράς αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Η είδηση του θανάτου του είχε προκαλέσει θλίψη και βαριά συγκίνηση.

Ο Τόμας Πρωτόππας, ήταν «ένα καταπληκτικό παιδί», έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Ο 25χρονος ηθοποιός έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής showbiz πολύ γρήγορα και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποκτήσει φανατικό κοινό. Η εξωτερική του εμφάνιση και το λαμπερό του χαμόγελο έκαναν τις γυναίκες να… τρελαίνονται για εκείνον και να του εκφράζουν έντονα και έκδηλα τον θαυμασμό τους.

Σε δηλώσεις του, λίγο πριν το μοιραίο εκείνο πρωινό, είχε πει πως σκεφτόταν σοβαρά να φύγει για την Αγγλία, μιας και είχε πρόταση για ρόλο σε σαπουνόπερα που παιζόταν για 35 χρόνια. Ωστόσο, το ταξίδι είχε αναβληθεί τότε για χάρη της εκπομπής «Dr. Cook», στα γυρίσματα της οποίας τον περίμεναν την μοιραία εκείνη Κυριακή… και δεν έφτασε ποτέ!

Ο Μάνος Ιωάννου, καλός του φίλος και συνεργάτης στη σειρά «Οι βασιλιάδες», σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως ήταν ο πρώτος που έμαθε το τραγικό συμβάν.

«Πρέπει να ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε ότι σκοτώθηκε, γιατί με είχε πάρει ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρικάκος να με ρωτήσει αν είχαμε βγει μαζί, γιατί είχε καθυστερήσει να πάει στο γύρισμα. Λίγο μετά μου τηλεφώνησε μία φίλη και με ρωτάει με αγωνία: «Είσαι καλά;». «Ναι. Είμαι στη Γλυφάδα και τρώω» της απαντάω. Και μου εξηγεί ότι είχε ακούσει ότι ένας ηθοποιός από τους «Βασιλιάδες», που είχε ένα αυτοκίνητο σαν και το δικό μου, είχε τρακάρει άσχημα και είχε ανησυχήσει. Με τον Τόμας είχαμε το ίδιο αυτοκίνητο, οπότε αμέσως πήγε το μυαλό μου σε αυτόν. Δεν μπορούσα βέβαια να φανταστώ πόσο σοβαρό ήταν.

Τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς μερικές μέρες μετά κατέληξε. Ο Τόμας ήταν ένα πολύ αγαθό παιδί. Επειδή λόγω της καταγωγής της μητέρας του είχε μεγαλώσει στο Λονδίνο δεν είχε αυτή την πονηριά που έχουν πολλοί Έλληνες. Γνωριστήκαμε στα κάστινγκ για τους «Βασιλιάδες», ανάμεσα σε 6000 άτομα και όταν πια μας επέλεξαν κι αρχίσαμε να κάνουμε παρέα μου έλεγε: «Τον δικό μου ρόλο εσύ έπρεπε να τον πάρεις κι εγώ να κάνω τον δικό σου». Και είχε δίκιο, γιατί εγώ υποδυόμουν το καλό παιδί κι εκείνος τον άτακτο», είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ