Δυο δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται για μήνες στη Σαουδική Αραβία


Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία έχουν θέσει υπό κράτηση δυο Άραβες δημοσιογράφους εδώ και αρκετούς μήνες και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα τους ελευθερώσουν.

Αυτό κατήγγειλε τη Δευτέρα η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) με τη Σαουδική Αραβία να γίνει πάλι στόχος κριτικής για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Ο Μαρουάν αλ Μουράισι από την Υεμένη αγνοείται από τον Ιούνιο του 2018, ενώ ο Ιορδανός Άμπντελ Ράχμαν Φαρχανέχ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera του Κατάρ, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οργάνωση.

Η σύζυγος του Μουράισι έκανε γνωστό μέσω twitter πως δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον άνδρα της, την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τότε που εξαφανίστηκε και τόνισε πως ελπίζει να τον επισκεφθεί και να αφεθεί ελεύθερος σύντομα από τη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά τον Φαρχανέχ, ο οποίος είναι 60 χρονών και διέμενε την πόλη Ντάμαμ περισσότερα από τριάντα χρόνια, αναμένεται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος, καθώς όπως υποστηρίζει η οικογένεια, οι αρχές στη Σαουδική Αραβία ενημέρωσαν την πρεσβεία της Ιορδανίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση σημειώνει επίσης ότι δεν είναι γνωστό πού κρατούνται οι δύο δημοσιογράφοι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ