Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας: Όταν οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις


Το έργο αυτό θα διευκολύνει, σε μεγάλο βαθμό, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και τις οικογένειές τους.

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Δ. Παγώνη έχει δρομολογήσει σημαντικά έργα ανάπτυξης, τα οποία χωρίς καμία αμφιβολία θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Η αλλαγή ενός ήδη δρομολογημένου, σχεδιασμού θα ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία και θα οδηγήσει σε στασιμότητα και απραξία.
Πολλές φορές έχουμε δει τα αρνητικά αποτελέσματα της αλλαγής που πιστεύουμε, ότι μπορεί να φέρει η επιλογή ενός διαφορετικού προσώπου ως υποψήφιου Δημάρχου, χωρίς προηγουμένως να έχουμε σκεφτεί, ποιες θα είναι πραγματικά οι συνέπειες.

Το συνεχόμενο «ράβε ξήλωνε» έχει οδηγήσει πολλές φορές σε αδιέξοδα και το σίγουρο είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να πληρώνουν το κόστος των ψεμάτων και των όποιων προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών διαφόρων παραγόντων, που εμφανίζονται ως σωτήρες.
Ας αναλογιστούμε την πορεία των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές. Ζούμε στην ίδια πόλη και γνωρίζουμε την πορεία του καθενός και την ποιότητα των ανθρώπων, που ασφαλώς δεν ορίζεται από το «περιτύλιγμα», αλλά από την κοινωνική και ηθική συμπεριφορά τους.

Χρήσιμο λοιπόν είναι πριν την κάλπη να έχουμε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουμε με βάση όχι μόνο το αν είναι στο επίκεντρο της προσοχής λόγω συμπεριφοράς, αλλά κυρίως λόγω του συνολικότερου βίου του, που αφορά στην εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την ικανότητα να δίνει λύσεις και να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις ακόμα και αν χρειαστεί κάποιες φορές να γίνεται και δυσάρεστος.
Έχουμε δει στο παρελθόν να γίνονται έργα που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, που αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός ή προβλήματα που διαιωνίζονται χωρίς να δίνεται λύση για να κρατούνται όμηροι οι πολίτες.

Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποιον Δήμο θέλουν και ποιους ανθρώπους θα εμπιστευθούν.
Τους συνεπείς και τους σταθερούς ή όσους αλλάζουν συνεχώς απόψεις, ακολουθώντας προσωπικές ψηφοθηρικές στρατηγικές και δημιουργώντας εμπόδια στη λειτουργία του Δήμου, θεωρώντας ενδεχομένως ότι ο Δήμος και οι δημότες τους ανήκουν;

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Δ. Παγώνη χειρίστηκε προβλήματα του παρελθόντος και έδωσε λύσεις.
Αντιμετώπισε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δρομολόγησε έργα υποδομής που θα αλλάξουν το μέλλον της πόλης, όπως: Η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς και της πλατείας Αγοράς σε συνδυασμό με τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου και την ανάπλαση της οδού Βενιζέλου, η λειτουργία Πανεπιστημιακών Σχολών και της Τεχνόπολης του Ευρίπου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ν. Αρτάκης, τα συνοδά έργα του Νέου Νοσοκομείου.

Στον τομέα της εκπαίδευσης ένα σημαντικό και μεγάλο έργο αποτελεί η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας δυναμικότητας 240 μαθητών που θα κατασκευαστεί στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης και το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας, χώρους άθλησης, αίθουσες πολλαπλής χρήσης και ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο-συναυλιακό χώρο και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το έργο αυτό θα διευκολύνει, σε μεγάλο βαθμό, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και τις οικογένειές τους.

Του Ιωάννη Δημητριάδη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ