Ιμάμογλου: Κατήγγειλε τα ψέματα που οδήγησαν στην ακύρωση της εκλογής του

Σε εγρήγορση ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου κάλεσε τους ψηφοφόρους του ο Εκμρέμ Ιμάμογλου καταγγέλλοντας παράλληλα… τα ψέματα που ακύρωσαν την εκλογή του ως δημάρχου της Κωνσταντινούπολη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε στους ψηφοφόρους τους περνώντας στην αντεπίθεση κατά την έναρξη της νέας του προεκλογικής εκστρατείας. «Κανείς δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κατήγγειλε «τα ψέματα» και «τις δικαιολογίες» που επικαλέστηκε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο είχε κάνει λόγο για «μαζικές παρατυπίες» στη διάρκεια των εκλογών. Η προσφυγή του AKP οδήγησε την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τις εκλογές της 31ης Μαρτίου και να κηρύξει νέες.

«Όταν κοιτώ τα πρόσωπά τους, βλέπω ότι ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν», πρόσθεσε.

Ο Ιμάμογλου κέρδισε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο του AKP και πρώην πρωθυπουργό, με λιγότερες από 13.000 ψήφους προβάδισμα. Μια πολύ μικρή διαφορά σε μια πόλη με περισσότερους από 15 εκατομμύρια κατοίκους που ελέγχεται από το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα εδώ και 25 χρόνια.

Σύμφωνα με αναλυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χάσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης, ο δήμαρχος της οποίας έχει στη διάθεσή του μεγάλους οικονομικούς πόρους και μια σημαντική πολιτική πλατφόρμα.

«Στις 23 Ιουνίου θα δείξουμε σε όλη την Τουρκία ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος από τη δημοκρατία και τις κάλπες», υπογράμμισε ο Ιμάμογλου.

Επίσης επεσήμανε ότι η νέα του προεκλογική εκστρατεία, το βασικό σύνθημα της οποίας είναι «Αν υπάρχει ο Ιμάμογλου, υπάρχει ελπίδα για την Κωνσταντινούπολη», θα επικεντρωθεί στον τερματισμό των «ακραίων» δαπανών που έκαναν οι προκάτοχοί του.

«Οι πόροι του δήμου της Κωνσταντινούπολης λεηλατούνται», κατήγγειλε, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν «είναι ιδιοκτησία μιας ομάδας ανθρώπων».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here