Στέρλινγκ: Θέλει σκληρές τιμωρίες για τις ομάδες σε κρούσματα ρατσισμού.


Την δική του άποψη, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα ρατσισμού στους ποδοσφαιρικούς χώρους, εξέφρασε ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα γήπεδα. Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η “Wall Street Journal”, ο Ραχιμ Στέρλινγκ αναφέρθηκε στα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καταπολεμηθούν τα κρούσματα ρατσισμού στους αγωνιστικούς χώρους και ξεκαθάρισε πως μόνο αν “πληγωθούν” οι ομάδες θα υπάρξει βελτίωση.

Ρατσιστική επίθεση οπαδού της Τσέλσι στον Στέρλινγκ! video

“Να αφαιρούνται πόντοι από τις ομάδες, να τις βγάζουν έξω από τις διοργανώσεις, τότε είναι που ο κόσμος θα αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα. Αρκετές φορές έχουμε φορέσει μπλουζάκια με μηνύματα κατά του ρατσισμού αλλά επαναλαμβάνω πως δεν είναι αρκετό. Απαιτούνται πιο σκληρές τιμωρίες”, ανέφερε αρχικά ο διεθνής Άγγλος επιθετικός.

Και ανέφερε στη συνέχεια: “Εάν για παράδειγμα πάω σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν θα θέλω να είμαι εγώ το άτομο που θα κρεμάσει την ομάδα του κάνοντας ανόητες αναφορές στο γήπεδο. Εάν ξέρεις πως πρόκειται να επιβληθεί στην ομάδα σου αφαίρεση εννέα βαθμών, δεν πρόκειται να κάνεις αυτά τα ρατσιστικά σχόλια ακόμα και αν κάποιος τα έχει στο μυαλό του”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ