Σερβία: Ρυθμό ανάπτυξης 3,5% προβλέπει το ΔΝΤ

Με ρυθμό ανάπτυξης 3,5% εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα “τρέξει” η Σερβική οικονομία το 2019 είπε ο υπουργός Οικονομικών Σίνισα Μάλι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το ΔΝΤ προβλέπει, επίσης, ότι, το 2020 ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα «αγγίξει» το 4%. Εξίσου ενθαρρυντικές για την πορεία της Σερβικής οικονομίας είναι και οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, επισήμανε ο κ. Μάλι.

Υπογράμμισε, πως τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα, προβλέπουν ότι η Σερβία θα έχει τον «πρώτο λόγο» σε όρους οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με μέσο όρο 4% (ανά έτος) μέχρι το 2023.

Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης «μεταφράζονται» σε αυξημένους μισθούς και συντάξεις, περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο για όλους τους πολίτες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι, τις τελευταίες δέκα ημέρες στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η αποστολή του ΔΝΤ στο Βελιγράδι, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη δημοσιονομική πολιτική και τη μακροοικονομική σταθερότητα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here