Ευρωεκλογές 2019: Τι θα πει ο Τσίπρας στην ομιλία στο Σύνταγμα


Άνοιγμα στους νέους ψηφοφόρους αλλά και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει σήμερα (24.05.2019) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Άλλωστε σε αυτές τις δυο κατηγορίες απευθύνεται όλο το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι από τους νέους ψηφοφόρους μπορεί να καλύψει τις απώλειες που θα έχει από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο κόσμος που του έδωσε τη νίκη το 2015. Τσίπρας: Με σαρίκια και παλμό η ομιλία στο Ηράκλειο – video

Μιλώντας μάλιστα χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο της Κρήτης – στο πράσινο νησί-  ανέφερε ότι «η Αριστερά που δεν δείλιασε να μπει στη μάχη και να αναλάβει ευθύνες, όλα αυτά τα χρόνια έγινε ένα με τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που έδωσε πνοή στις μεγάλες μάχες της δημοκρατικής παράταξης στο τόπο μας«. Έγινε ένα, είπε, «με τον κόσμο που στήριξε την αλλαγή το ’81, με τον κόσμο που δε μπόρεσε να χωνέψει και να ακολουθήσει τη συντηρητική στροφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αργότερα, με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που δε μπορούν να γίνουν παρακολούθημα και δεκανίκι της δεξιάς και μάλιστα της ακραίας δεξιάς του κ. Μητσοτάκη«.

Εν τω μεταξύ δυο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες συνεχίζεται με την ίδια ένταση η αντιπαράθεση με την ΝΔ για το θέμα των δημοσκοπήσεων. Συνεργάτες του πρωθυπουργού μάλιστα έλεγαν ότι «η εκλογική μάχη της Κυριακής, είναι μια δύσκολη μάχη, ένα πραγματικό ντέρμπι«. Μάλιστα επεσήμαναν ότι «υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να υπερισχύσει η άλλη πολιτική δύναμη». «Σε αυτή την περίπτωση να γνωρίζουν όλοι ότι καιροφυλακτούν πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό όπως ο κος Βέμπερ που, εφόσον δεν υπάρξει εμπιστοσύνη σε αυτήν την πορεία και σε αυτές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, πρώτος εκείνος θα έρθει και θα αμφισβητήσει αυτές τις πολιτικές επιλογές».

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο STAR σχολιάζοντας ωστόσο τις μετρήσεις που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην ΝΔ υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «οι δημοσκόποι έχουν καεί στον χυλό». «Κυριακή κοντή γιορτή, ο λαός θα δώσει την ετυμηγορία του… Ας μην προδικάζουν κάποιοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι θα σηκώσει το «γάντι» του κ. Μητσοτάκη -ότι οι ευρωεκλογές έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία-, αν και πρόσθεσε ότι η ούτως ή άλλως «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι πάρα πολύ κοντά». Παραδέχθηκε επίσης ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα. «Αν έχουμε έναν συσχετισμό που δίνει επιβράβευση στη ΝΔ, που θέλει τα μέτρα ελάφρυνσης να μην έχουν μόνιμο χαρακτήρα, το σχέδιο αυτό θα λάβει λαϊκή νομιμοποίηση» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός πάντως επέμεινε  ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα φέρει πολιτικές εξελίξεις καθώς «είναι τόσο μικρό το πολιτικό διάστημα, δεν έχει νόημα».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ