Φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Επτά νεκροί από τα ακραία φαινόμενα στις κεντρικές Πολιτείες


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτυπούν τις κεντρικές Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει τον θάνατο επτά ατόμων αυτή στην εβδομάδα. Συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο έλεος φονικής κακοκαιρία βρίσκονται οι ΗΠΑ και μια ακόμη καταστροφική καταιγίδα προστέθηκε στη σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που σφυροκοπούν τις κεντρικές Πολιτείες τελευταία με συνέπεια τρεις ακόμη άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο απολογισμός από τους ανεμοστρόβιλους και τις σφοδρές βροχοπτώσεις από το Μιζούρι ως την Οκλαχόμα είναι τραγικός με τους νεκρούς να έχουν φτάσει συνολικά τους 7 , ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τρεις θάνατοι και αρκετοί τραυματισμοί καταγράφηκαν μέσα στην και γύρω από την Γκόλντεν Σίτι του Μιζούρι, σχεδόν 50 χλμ. από την Τζόπλιν, όπου ανεμοστρόβιλος σάρωσε περιοχές το απόγευμα της Τετάρτης.

Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν ως και την επόμενη εβδομάδα.

Σειρά συστημάτων προκαλεί βροχοπτώσεις από το Τέξας και τη δυτική Οκλαχόμα και κινείται προς βορρά, προς τη Νεμπράσκα.

Στην Τζέφερσον Σίτι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μιζούρι, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας «τεράστιος» ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι, ο Μάικ Πάρσον, δήλωσε ότι προσφέρθηκαν φροντίδες σε περίπου 20 ανθρώπους σε νοσοκομεία αλλά οι περισσότεροι πήραν εξιτήρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε μέσω Twitter την υποστήριξή του στους «δυνατούς και ανθεκτικούς» κατοίκους του Μιζούρι και διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει. «Είμαστε μαζί σας», έγραψε.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη Δευτέρα, δύο στην Οκλαχόμα και ένας στην Άιοβα όπου καταγράφηκαν τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλοι, ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ